avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort mediator

daca partile sunt de acord cu divortul,se mai da si un timp de gandire pana cand se hotaraste desfacerea casatoriei?sau la prezenta si acordul ambilor se hotaraste desfacerea casatoriei pe loc?
Mediatorul nu desface casatoria.

Daca partile sunt de acord cu divortul se duc la notar, primarie sau instanta.

La mediator se duc numai daca nu sunt de acord cu divortul; se duc la mediator ca acesta sa-i impace!
multumesc de raspuns...am fost la mediator,am fost de acord ca divortul sa nu se motiveze in temeiul art.926CPC.Nu ni s-a mai dat nici un termen.Ieri 19.06.2014 am fost la mediator si pe wekend ni s-a spus ca ni se vor inmana niste c.d.-uri.Chiar am intrebat daca suntem divortati si mi s-a rasp.ca initial: da,doar ca mai trebuie sa asteptam o hotarare.Mentionez ca totul a fost o suparare pe moment de am initiat aceasta procedura.Banuiam ca se mai da un timp de gandire.Acum regretam,dar se mai poate face ceva?Multumesc si imi cer scuze.
Puteti rupe linistiti acordul de mediere, acesta in sine nu desface casatoria, deci sunteti sot si sotie in continuare. :)

Prin mediere nu se poate desface casatoria, ci se poate doar ajunge la un acord a sotilor in directia aceasta, presupunand ca exista aspecte asupra carora sunt in dezacord. Se pot, de asemenea, decide prin mediere aspectele accesorii divortului, fapt care duce la finalizarea mult mai rapida a tuturor formalitatilor, insa casatoria o desface tot instanta, care ia act de faptul ca partile sunt de acord sa divorteze, precum si de modul in care au decis sa procedeze in privinta accesoriilor. Divortul il pronunta, deci, fie instanta, ca urmare a cererii sotilor, insotita de acordul de mediere, fie notarul, daca partile decid sa apeleze la notar. Sau se poate divorta pe cale administrativa, la starea civila, daca nu exista copii minori.

Daca dumneavoastra v-ati razgandit, nu este nicio problema, pentru ca nu ati ajuns inca in instanta, deci nimic nu este ireversibil. Chiar si ajunsi in instanta va puteti razgandi.

Mediatorul nu impaca sotii, daca acestia nu doresc, ci ii asista doar in gasirea celei mai convenabile modalitati de a pune capat unei casatorii pe care nu doresc sa o mai continue.

Editare moderator: schimbare cuvant gresit
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Buna ziua. Nu, nu sunteti inca divortati. Pentru a obtine divortul este necesar sa mergeti in instanta cu acordul de mediere pe hartie si cd, asa cum a spus mediatorul, atasat la o cerere de consfintire a intelegerii. Daca nu mai doriti sa va desfaceti casatoria atunci pur si simplu va opriti aici: ii comunicati mediatorului decizia voastra.
Pentru doamna avocat: "La mediator se duc numai daca nu sunt de acord cu divortul; se duc la mediator ca acesta sa-i impace!". De unde aceasta convingere ca la mediator sotii merg doar daca vor sa fie impacati?! Mediatorul nu este preot, nu-i ia de mana pe soti ca sa le spuna "hai, impacati-va!", el este un specialist in relatii de comunicare, hotararea de a ramane impreuna sau nu este a sotilor, mediatorul nu are rolul de a-i convinge pe soti ce sa faca cu viata lor. La mediator sotii merg sa discute pe marginea neintelegerilor cu privire la casatorie: daca unul doreste sa divorteze, iar celalalt nu, sotii merg la mediator pentru a discuta daca continua sau nu casatoria, iar rezultatul medierii poate fi orice hotarasc ei- sa continue, sa divorteze, sa ia o pauza, etc; daca sotii au hotarat sa divorteze, atunci la mediator discuta termenii in care doresc sa-si desfaca casatoria: numele sotiei, partaj, minori, etc si orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
elenagea: imi cer scuze ca revin pe acelasi subiect,dar am o cerere pe care scrie urmatoarele;in temeiul art.438-441 C.pr.civ si art.59 ali.2 din Legea nr.192/2006,formulam prezenta cerere prin care solicitam sa pronuntati o hotarare prin care:sa incuviintati acordul de mediere si sa dispuneti desfacerea casatoriei.Este o cerere si un cd formulat de catre mediator, catre un presedinte de instanta.Daca nu semnez aceasta cerere(pt.legalizare),desi la mediator am semnat ca sunt de acord,pot fi trasa la raspundere in vreun fel?numai prin ceea ce am semnat la mediator,sunt divortata sau nu?Va multumesc pt.sfaturi si intelegere!


Interventie moderator: va rog sa nu deschideti topicuri noi cu aceelasi subiect. Apasati tasta raspuns si adaugati noua postare. Multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Divort oanaradu87 oanaradu87 Buna seara!M-am casatorit acum 8 luni in urma dupa o relatie de 8 ani.Recent,sotul meu a considerat ca nu ne mai potrivim si mi-a sugert sa plec de acasa ceea ... (vezi toată discuția)
Autentificarea la notar a acordului de mediere divort manuelle manuelle Buna ziua. Un acord de mediere a unui divort fara copii si fara bunuri comune in cat timp poate fi autentificat la notar? Ar trebui ca aceasta autentificare sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)