avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Impumut de bani
Discuție deschisă în Executare silită

Impumut de bani

Buna ziua. Vreau sa imprumut o ruda cu niste bani pentru a achita o datorie la banca. Ruda nu are nici un fel de propietate . Cum sa fac sa ma asigur ca la un moment dat, daca nu incepe sa returneze nimic din datorie sa o determin sa plateasca din salariu sau...cumva ?
Cel mai recent răspuns: krista56 , utilizator 14:23, 26 Iunie 2011
Faceti un contract de imprumut la notar cu termen de plata iar in cazul in care nu isi onoreaza contractul mergeti la un executor judecatoresc si cereti poprirea pe salariu. Puteti avea insa surpriza ca in cazul in care nu este de buna credinta sa plece de la un angajator la altul fara forme legale si nu mai aveti ce sa-i faceti. Daca vrea un imprumut de la dvs sa achite alt imprumut ......
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
ADRIAN CHELARU, Alte profesii
Daca imprumutul la banca vizeaza cumpararea unui bun sa garanteze cu acel bun, printr-un contract de imprumut la notar unde veti stabili clar clauzele contractuale Salariul nu este urmaribil integral si azi poate sa aiba un salariu, maine ,nu. Exista un risc sa nu va recuperati suma daca nu are nicio proprietate.
In primul rand nu dati banii pe vorbe, ci incheiati un inscris la NOTAR astfel ca daca la termen nu isi achita datoria, contractul sa constituie direct titlu executoriu, sa nu fie necesar sa va judecati. Ulterior va adresati executorului, se pune poprire pe salariu daca cel imprumutat nu va restituie banii.
Daca nu aveti incredere in buna-credinta a celui pe care il imprumutati, mai bine nu il imprumutati. Fiti diligenta cu actele "de caritate" !
Multumesc mult de tot !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie dincamihaela dincamihaela Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am imprumutat in decursul anul trecut o suma de bani unei cunostinte. Am intocmit la notariat o hartie prin care persoana ... (vezi toată discuția)
Imprumut cu act notarial biancaclaudia biancaclaudia Buna ziua Anul trecut am imprumutat o suma de bani de la o ruda,am facut un act la notar in care este stipulat ca acei bani trebuie returnati pana in ... (vezi toată discuția)
Împrumut cu contract la notar nellyy nellyy Bună seara.Am împrumutat cu o suma de bani pe o cunoștință, și am întocmit un contract de împrumut la notar în care se obliga sa îi restituie în ... (vezi toată discuția)