avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împrumut cu contract la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împrumut cu contract la notar

Bună seara.Am împrumutat cu o suma de bani pe o cunoștință, și am întocmit un contract de împrumut la notar în care se obliga sa îi restituie în trei rate.Menționez ca prima rata a și ratat-o . ..mă duce de nas ca mâine ca poimâine. ..Astfel ca mă gândesc sa apelez la un executor... dar întrebarea mea este dacă va trebui sa îl dau în tribunal și apoi sa merg la executor sau pot apela direct la executare pe baza contractului?.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:05, 5 Noiembrie 2020
Puteti apela direct la executor.
Inscrisul autentic notarial care constată o creanta este titlu executoriu (de fapt și scrie, la finalul ultimei pagini)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
raluk0207, utilizator
Contractul de imprumut incheiat la notar este titlu executoriu, prin urmare, va puteti adresa direct unui executor judecatorsc pentru execuarea silita a debitorului (persoana pe care ati imprumutat-o).
Avantajul contractului de împrumut făcut la notar este ca sunteti in posesia unui titlu executoriu(cel putin pt rata scadenta) care poate fi pus în executare de către un executor judecătoresc.Principala problema este ca debitorul dvs sa aibe bunuri cate pot sa fie identificate și executate .
Mulțumesc tuturor care mi-au răspuns. ..dar mai doresc sa întreb dacă se poate face proprie pe salariu, având în vedere ca debitorul este un angajat la Stat
Bineinteles,se pot popri venituri salariale,conturi bancare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)
Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Executare silita de bunuri in indiviziune ion minca ion minca Am acordat un imprumut prin notar. Imprumutul este cu titlu executoriu si este garantat cu intreaga avere mobila si imobila. Termenul de restituire a fost ... (vezi toată discuția)