Am acordat un imprumut prin notar. Imprumutul este cu titlu executoriu si este garantat cu intreaga avere mobila si imobila.
Termenul de restituire a fost depasit cu 7 luni si cu toata bunavointa persoana respectiva nu are de gind sa restituie imprumutul. Se bazeaza pe faptul ca bunurile imobile pe care le are sint in indiviziune (pamint, casa) cu sora lui.
Intrebare: pot fi bunurile imobile aflate in indiviziune executate? Daca da, cum se procedeaza?
Investiti cu formula executorir contractul de imprumut...astfel el ia fosrma ceruta de lege pentru a constitui titlu executoriu. Formulati o cerere de executare silita, depuneti-o la executorul judecatoresc. Acesta (executorul) va obtine incuviintarea instantei pentru executare, apoi..executand bunul, va constata intr-un proces verbal ca bunul este detinut in indiviziune de catre debitor si soar acestuia, neputand continua execuarea pana la partajare. Dvs, ca si creditor, contestati procesul verbal si solicitati instantei partajarea bunului urmarit, pentru a putea fi executat, si atribuirea acestuia catre debitorul dvs, cu obligarea sa la plata unei sulte catre sora acestuia. Dupa acest proces executarea poate continua, dar va asigur ca daca va primi constestatia, formulata in modul descris mai sus, debitorul va lua masuri pentru plata imprumutului, daca nu vrea sa-si piarda bunul.
In contract se specifica: "prezentul contract fiind titlu executoriu, cf. art 66 din Legea nr. 36/1995, imprumutatorul poate in temeiul acestui contract sa urmareasca intreaga avere mobila si imobila a imprumutatului..."
In aceste conditii mai este cazul investirii cu formula executorie?
Nu. De la inceput doamna Bioenergeta trebuia sa sara peste acest pas. Inscrisurile autentificate de notarul public constituie titluri executorii fara vreo alta formalitate in privinta datoriilor certe lichide si exigibile.