Cum pot afla pretul unu apartament trecut in contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager pe care parintii mei l-au vandut unui nepot (de frate)??Mentionez ca actul s-a facut la un notar public,iar in extrasul de informare nu se specifica pretul.Multumesc!
Daca parintii nu mai traiesc, atunci puteti solicita eliberarea unui duplicat de la notar in calitate de mostenitor. Daca ei traiesc, n-aveti cum. E vorba de confidentialitatea activitatii notariale.
Art. 36 din Legea nr. 36/1995. - Notarii publici şi personalul birourilor notariale au obligaţia să păstreze secretul profesional cu privire la actele şi faptele despre care au luat cunoştinţă în cadrul activităţii lor, chiar şi după încetarea funcţiei, cu excepţia cazurilor în care legea sau părţile interesate îi eliberează de această obligaţie.
Daca parintii au murit :
Art. 55. - La cererea părţii de a i se da un duplicat al actului original, biroul notarial care a întocmit acel act poate încuviinţa eliberarea duplicatului. În acest scop, notarul public va cita părţile sau, după caz, pe succesorii acestora.
poate nu a fost corect, dar mie notarul mi-a dat o copie xerox dupa contract, desi nu am fost parte. stiam luna in care s-a autentificat actul, adresa locuintei tranzactionate, i-am zis ca bunica e una din parti si mi-a dat