avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducerea autoturismului sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducerea autoturismului sub influenta alcoolului

Un prieten a avut miercuri noapte (23:00) un accident in care au fost implicate 2 masini (un renault megane (2003-2008) si un peugeot 307 model destul de nou) de la primul accident a fugit (renault), fiind beat (0.91 in aerul expirat) mai sus a lovit peugeo'-ul pe care l-a avariat destul de bine. Politistii care au venit la locul accidentului stiau de renaultul lovit mai jos (de aceea au venit au fost apelati cel mai probabil prin statie) si i-au pus fiola. Stiu ca RCA-ul nu va repara nici una dintre cele 2 masini (parca repara numai pana la limita de infractiune). Politistii i-au facut dosar penal pe loc (ma rog la clinica unde i-au luat sange). Mentionez ca nu au fost victime. Intrebarile mele sunt:

1) I se sterge in timp dosarul penal? Daca da dupa cat timp si ii ramane ceva in cazier?
2) Poate face inchisoare cu executare tinand cont ca nu are antecedente penale si nu au fost victime?
3) Tipul cu Peugeo'-ul vrea ca masina sa ii fie facuta in reprezentanta (asa am inteles) + ca avea ceva elemente de tunning pe masina (bara fata, capota) care nu stiu daca erau omologate sau nu. Colegul meu ar vrea sa i-o repare intr-un service normal (nu garaj de cartier) dar nu reprezentata (costa cam dublu estimarea a scos 17000 ron in reprezentata), legal daca il da in judecata proprietarul peugeou-lui ar castiga sa si-o repare la reprezentata?
4) De proprietarul Renaultului inca nu a reusit sa dea (intr-adevar a plecat de la locul accidentului s-a pierdut fiind beat), poate fi acuzat de fuga de la locul accidentului sau ceva ?
5) Eram cu el in masina cand s-a intamplat o sa fiu chemat ca martor banuiesc la toate procesele atat cu politia cat si la cele cu proprietarii daca se va ajunge acolo, intreb asta ca o paranteza nu e problema sa ma duc dar sunt doar curios.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: zazutzu , utilizator 15:08, 27 Iunie 2011
Deci dupa finalizarea cercetarii judecatoresti instanta analizand cauza sub toate aspectele va hotara pedeapsa pe care sa o aplice. De la inchisoare cu executare pana la suspendarea executarii sau amenda toate astea in functie de circumstantele agravante sau atenuante ale faptuitorului.
In ceea ce priveste dosarul penal nu inteleg ce vreti sa spuneti "se sterge" Va referiti probabil la reabilitarea judecatoreasca care dupa un anumit timp (in functie de cuantumul condamnarii) va apare la cererea celui condamnat sau de drept . Ceea ce va pot spune este ca in cazier va ramane pe veci condamnarea insa asta dupa ce va ramane definitiva si irevocabila.
Este posibil sa ii fie aplicata o pedeapsa cu suspendare,ceea ce inseamna ca va avea cazier.In functie de pedeapsa aplicata de instanta va opera si reabilitarea de drept adica stergerea cazierului.
Pentru celelalte aspecte trebuie analizata in concret situatia cu actele in fata.
Buna ziua !
1. raportat la pedeapsa primita , aceasta va fi radiata din cazierull dupa intervenirea reabilitarii .
2. poate primi o pedeapsa cu inchisoare (cu executare) , acest aspect tinand de conditiile in care s-a savarsit fapta
3. cheltuielile cu reparatiile vor fi suportate de firma de asigurari a celui care se face vinovat de producerea accidentului .
4. organele de cercetare vor stabili conditiile in acre a avut loc accidentul , depinde de acestea .
5. Da , veti fi audiat .
adrianmarin a scris:

3. cheltuielile cu reparatiile vor fi suportate de firma de asigurari a celui care se face vinovat de producerea accidentului ..

Politistii care au fost la accident au spus ca nu va putea sa repare pe RCA,... deci sa inteleg ca poate? si eu stiam ca daca ai alcool in sange peste limita de infractiune 0.8 mg/L nu mai poti repara cu asigurarea obligatorie,...
Reabilitarea ce inseamna? I se sterge dosarul penal (cazierul) sau daca ia cu suspendare (sa zicem 1 an) dupa 3-5-,...10,... ani nu se mai pune suspendarea?
Ca trebuie sa ma duc nu e nici o problema,... eram doar curios :)
Daca alcoolemia era peste 0,8 asiguratorul RCA nu plateste nimic si va trebui sa plateasca pagubele din buzunar. Nu-l poate obliga pe pagubit sa nu-si repare masina la reprezentanta, va fi obligat sa accepte conditiilepuse de pagubit. Faptul ca a plecat dupa ce a lovit prima masina se numeste "fuga de la locul accidentului" si il sfatuiesc sa-si angajeze un avocat cat mai bun si sa incerce sa obtina o sanctiune cat mai mica. In instanta e bine sa recunoasteti faptele si sa le regretati poate vi se mai reduce din pedeapsa. Oricum condamnarea daca va fi se va radia din dosar dupa o perioada si veti ramane cu cazierul curat.

Alte discuții în legătură

Accident cu pagube materiale . alcool an3k an3k S-a produs un accident in care un sofer beat a izbit o masina , producand pagube materiale, totusi nu a fost viina soferului beat. La echilotest a iesit 1,27g ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere si cazier Ralucavet Ralucavet Buna ziua. Caut niste raspunsuri pentru un prieten de familie. In anul 2010 a produs un accident cu masina lovind fara pagube omenesti o alta masina , persoana ... (vezi toată discuția)
Accident auto alexk1 alexk1 O zi buna tuturor ! Sa va povestesc problema mea; in luna iunie 2006 am facut un accident, neacordand prioritate la cedeaza trecerea. Sangele a venit 1/mie ... (vezi toată discuția)