Buna ziua. Caut niste raspunsuri pentru un prieten de familie. In anul 2010 a produs un accident cu masina lovind fara pagube omenesti o alta masina , persoana in cauza fiind sub influenta bauturilor alcoolice.
Nu s-a executat inchisoare , permisul a fost retinut si anulat ulterior, proces finalizat cu amenzi si permis anulat.
Ulterior a avut dreptul sa faca scoala de soferi si sa obtina permisul, neavand nicio abatere pana in anul 2017 cand din nou , sub influenta bauturilor alcoolice a fost implicat intr-un accident , nici de aceasta data fara victime, doar daune materiale la un pod.
Caut un raspuns in ceea ce proveste ce trebuie facut acum. Dupa cat timp cazierul initial se sterge / inactiv si ce implica de data asta tot procesul. Mai are drept de posesia unui permis ? Momentan singurul document primit de la autoritati este o informatie cum ca permisul ii este retinut .Multumesc
Art. 165-NCP
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Are dreptul sa obtina un nou permis dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Redobandire permis
cses
Buna ziua. Din pacate am ajuns sa fac parte dintr-o categorie deloc selecta a celor condamnati datorita consumului de alcool la volan. In 14 mar 2016 va ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan
yonutz2009
Salut! Am si eu o problema...Sunt chemat in instanta pentru conducere sub influenta alcoolului(1.3 g alcool/ l sange).Mentionez ca sunt la prima abatere,si ... (vezi toată discuția)