avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot solicita comisie rogatorie in calitate de invinuit?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot solicita comisie rogatorie in calitate de invinuit?

pot solicita comisie rogatorie in calitate de invinuit?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 14:54, 29 Iulie 2008
Comisia rogatorie se dispune de catre organul de urmarire penala sau de instanta de judecata atunci cand nu are posibilitatea sa asculte un martor, sa faca o cercetare la fata locului, sa procedeze la ridicarea unor obiecte sau sa efectueze orice alt act procedural, adresandu-se unui alt organ de urmarire penala sau unei alte instante, care are posibilitatea sa le efectueze.
Punerea in miscare a actiunii penale, luarea unor masuri preventive, incuviintarea de probatorii, precum si dispunerea celorlalte acte proceesuale sau masuri procesuale nu pot forma obiectul comisiei rogatorii.
Cand inculpatul este arestat, instanta care urmeaza a efectua comisia rogatorie dispune desemnarea unui aparator din oficiu care il va reprezenta.
Oricare din parti poate cere sa fie citata la efectuarea comisiei rogatorii.
Mult succes.
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
Mihaela Hornea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie? roxyalexandru roxyalexandru Se poate solicita comisie rogatorie dupa inceperea urmaririi penale?(dupa ce s-au facut deja audieri) (vezi toată discuția)
Comisia rogatorie vldstf vldstf [b]invinuitul [/b]poate fi audiat prin comisie rogatorie pe tipizat? asta in conditiile in care nu a fost audiat nici olograf. este cu privire la art. 215 ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie picika picika ????? comisie arogatorie????? ce este? (vezi toată discuția)