avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare ca platitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare ca platitor de tva

Buna ziua,
Am citit noile reguli de inregistrare ca platitor de TVA, In care scrie ca legea nu se aplica pentru firmele vechi. Asi dori sa stiu ce inseamna asta.!? Firma mea functioneaza ca neplatitor de TVA de doi ani, acuma asi dori sa trec la platitor de TVA, asta inseamna ca TREBUIE sau NU sa trec prin tot circul asta!?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:31, 26 Iunie 2011
Art. 1. — Prezentul ordin stabileste criteriile pe baza carora se conditioneaza inregistrarea in scopuri de TVA a societatilor comerciale care sunt infiintate in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 alin. (1) lit. a) si c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal.

dvs. va incadrati la litera c), deci se aplica procedura si in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare platitor de tva ContSters103316 ContSters103316 Ce declaratie trebuie sa depun pentru a deveni platitor de TVA pentru o SC infiintata in mai 2014, si de la 01.02.2015 vrea sa devina platitor? 010, 088, 098? (vezi toată discuția)
O.m.f.p. nr. 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de tva  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 824 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2795/2011 ... (vezi toată discuția)
Societate nou infiintata srl-d, cum fac sa devin platitor de tva dragos1981 dragos1981 Buna ziua, Am deschis un srl-d si am auzit ca din star sunt neplatitor de TVA. Ce pot face sa devin platitor de TVA, deoarece marea majoritate a clientilor ... (vezi toată discuția)