avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort mama de tata!!?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort mama de tata!!?

Buna ziua,

Avem o problema in familie de mai multi ani,eu impreuna cu sora mea si mama i-am oferit tatatului meu o gramada de sanse dar el tot nu s-a schimbat,nu face mai nimic se duce la munca vine acasa(mai mult baut) nu da bani in casa sta toata ziua.
Am ajuns la limita si am vrea sa ne separam de el dar el egoist si avar din fire o sa vrea jumatate din apartament,apartament cumparat de mama in 93-95 si din greseala l-a trecut si pe el in acte,apartamentul a fost oferit inainte de revolutie de la locul de munca al tatului,iar dupa revolutie a fost cumparat cu banii mamei .
Intrebarea este daca putem obtine mai mult de jumatate la divort/partaj,eu si sora mea am platit o gramda datorii facute de el,intretinere/lumina/impozite etc.
Mama mea sufera de handicap(semipareza si epilepsie) in urma unui atact cerebral pe stare emotionala ,acel atac facut tot din cauza lui...suparari.
Eu am 25 de ani iar sora mea are 26.

Se poate face ceva?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 11:08, 27 Iunie 2011
Se poate solicita o cota majorata ... insa trebuie sa puteti face dovada ca mama a avut o contributie mai mare la dobandirea apartamentului.
Nu stiu cum am putea face asta,banii au fost primiti de afara(din america) de la parintii ei.
dvs si sora dvs nu aveti calitatea de coproprietari la apartament. doar mama si tatal dvs sunt coproprietari in cote de 1/2 fiecare. poate solicita in cadrul actiunii de partaj o cota mai mare daca va putea proba ca banii au fost din surse proprii.
Daca banii au venit din strainatate atunci ar trebui sa aveti mandate, extrase de cont sau alte astfel de dovezi.
documente de cand s-au primit banii nu cred ca s-au mai pastrat,sunt aproape 20 de ani,sa ne interesam sa ne amintim data cand au fost primiti si poate putem obtine ceva.

Alte discuții în legătură

Schimb de apartamente azumy azumy Buna ziua. Nu stim cum sa procedam intr-o anumita situatie si v-as ruga daca ma puteti lamuri. La momentul acesta locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare guest2 guest2 Buna seara In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)
Partaj? pretentii la divort? wap54 wap54 Va rog un sfat, inaintea casatoriei am dobandit prin mostenire o suma de bani. M-am casatorit ulterior dobandirii, am constatat ca nu am facut tocmai bine caci ... (vezi toată discuția)