avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident pe trecerea de pietoni


Buna ziua.
In data de 20.06.2011 am accidentat un pieton pe trecerea de pietoni.Ma aflam pe un drum cu 3 benzi pe sens,eu eram pe cea din mijloc,la trecerea de pietoni am oprit am acordat prioritate la un grup,dupa care am pus masina usor in miscare si a mai aparut un pieton pe care l-am lovit.L-am transportat la spital unde i-a fost pusa mana in gips avand fractura la incheitura,in rest nu a suferit alte vatamari.(a atins soseaua dar nu s-a lovit la cap) .Mentionez ca pietonul are 70 de ani. Am incercat sa vorbesc cu el si familia sa,in special cu fiul, ca sa ne intelegem dar nu am ajuns la nici un rezultat.El vrea sa ne intalnim doar in fata politiei inainte sa depuna plangerea.De asemenea mentionez ca eram in timpul serviciului cu masina de servici.
Intrebarile mele sunt:
Ce risc daca nu ajungem la nici o intelegere,o sa imi ramana in cazier ceva,daca da dupa cat timp se prescrie?
Daca va avea loc un proces firma la care lucrez va fi citata(o sa fiu citat ca angajat al firmei sau doar ca cetatean)?


Cel mai recent răspuns: VasileG , utilizator 20:48, 30 Iunie 2011
raspunderea penala e a dvs, este personala. insa mai mult ca sigur ca masina este asigurata de catre angajatorul unde lucrati. daca masina nu a suferit avarii firma nu are ce sa plateasca. dvs veti plati daunele materiale si eventual si morale ale victimei. probabil ca in urma plangerii dosarul va ajunge in instanta unde e posibil sa se dea o pedeapsa cu suspendare care va ramane in cazierul judiciar o perioada.
Depinde de numarul de zile de ingrijiri medicale-aceasta doar daca victima a scos certificat medico-legal.Incercati sa ajungeti la o intelegere cu el (chiar in fata organelor de politie,este irelevant).Daca nu veti reusi aceasta impacare,declarati tot ceea ce s-a intamplat,sincer,aratati ca regretati ce s-a intamplat,si este posibil sa aveti parte de clementa din partea justitiei.
daunele materiale nu o sa le plateacsa asigurarea rca?
Asiguratorul RCA va plati atat daunele morale cat si cele materiale.
Daca masina are RCA, nu trebuie sa va faceti nicio grija in privinta despagubirilor.
Si pentru ca va aflati in timpul serviciului, va fi chemata in judecata ca persoana responsabila civilmente si societatea angajatoare.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Cristina Pielmus , Avocat
Toate daunele rezultate, materiale, morale, de spitalizare care le poate dovedi accidentatul se vor plati de asigurarea RCA. Dv va trebui sa recunoasteti fapta si sa o regretati in fata instantei si veti scapa cu ceva cu suspendare. Cazierul va fi patat functie de ce primiti in instanta,cred eu, cam 3 ani dupa care fie se va sterge de la sine fie la solicitarea dv.

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)