avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz contra intereselor persoanei si abuz contra ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz contra intereselor persoanei si abuz contra intereselor institutiei

Sunt acuzat prin rechizitoriu si in faza de proces penal pentru cele 2 infractiuni, de care nu ma fac vinovat. Mai mult pentru fiecare mi se cer si daune morale, partile constituindu-se parte civila si cerand cate 1000 ron. Cele 2 parti reclamantul X si Institutia sunt reprezentate de fapt de aceasi persoana, X fiind acum director.
X a fost directorul unei scoli. La 28 august a intrat in concediu medical
( iar intre 10-28 august a avut concediu de odihna). Eu eram director adjunct pana la 30 august si urma sa fiu numit director plin deoarece X primise calificativul nesatisfacator care atragea pierderea functiei. La 1 septembrie imi expirase mie numirea ca dir. adj. dar nu mi s-a emis decizie de suspendare din functie. Dupa ce a trecut termenul de contestare al calificativului X ramane pana pe 15 octombrie in concediu medical, iar eu sunt numit cu decizie director plin.
Pe 15 octombrie cand a picat guvernul acum 2 ani, sunt iar schimbati toti din functii si X redevine director iar eu plec din scoala.
Un procuror cu exces de zel il invata dupa 7 luni sa faca plangere penala pe care o si solutioneaza cu inceperea urmaririi penale impotriva mea. Nu poate fi corect, desi e adevarat ( cat de corupta si in cautare de senzatii tari e justitia) , deoarece:
- nu puteam savarsi abuz in serviciu impotriva unei persoane aflate in concediu medical, adica incapacitate temporara de munca, deoarece de drept acesteia contractul de munca i se suspendase , deci nu mai avea raporturi cu institutia; Este o infractiune "confectionata" de un procuror ..;
- abuz contra intereselor unei institutii nu am savarsit sub nici o forma. Se invoca ca as fi schimbat niste chei. Nici cand am fost director si nici dupa, nici o comisie de disciplina din scoala sau inspectorat nu a primit si solutionat o reclamatie sesizare pentru vreo infractinue. Prin propria lege, invatamantul ca si alte sectoare e activitate isi reglementeaza prin capitolul sanctiuni metodologia si procedura de solutioanare a abaterilor, neglijentelor de serviciu etc.

Dupa mai mult de 6 luni, mai precis in aprilie anul urmator procurorul indica directorului X sa faca plangere penala , i-o admite acelasi procuror, ma ancheteaza fara a respecta codul de procedura penala ( ma cheama sa dau declaratie, eu mai cer niste documente si in loc sa fiu iar chemat sa mi se prezinte materialul de urmarire penala mi se dispune inceperea urmaririi penale).
Acestea sunt clar abuzuri in serviciu ale procurorului si ale judecatorului care permite inceperea procesului, desi solicitasem prin cerere scrisa cf. art. 250 si 253, intoarcerea la procuror spre prezentare a materialului de urmarire penala si refacerea rechizitoriului.
Ce este corect si ce sa mai fac, daca fara vreun temei just, mi se condectioneaza dosar la cererea...lui X?
la termenul urmator mi se va prezenta rechizitoriul si ce se va mai intampla?
Da.... am avocat, dar eu sunt cel mai in masura sa urmaresc totul si sa ma apar.
Doresc sa depun si scris documente ( din legea invatamantului ) dar si motivarea apararii. Cum sa numesc acest document scris in care imi sustin apararea?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:11, 27 Iunie 2011
Daca sustineti ca va reprezinta un avocat lasati-l sa va reprezinte.
Da, din cele expuse de dvs, rezulta ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale celor 2 infractiuni.
Deci, comunicati cu avocatul si lasati-l sa va reprezinte.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale de x0 000 ron eloria eloria Reclamanta R cere daune pentru un prejudiciu produs printr-un delict civil imaginar, spunand ca eu P am lansat si raspandit zvonuri intr-o comunitate ... (vezi toată discuția)
Numire director liceu enrike enrike Am susţinut concursul pentru ocuparea unui post de director la liceu într-un judeţ pilot în sesiunea octombire – noiembrie 2008, fiind ... (vezi toată discuția)
Drept penal mytyca_s mytyca_s In Romania procurorii tot vorbesc de asa numita incepere a urmaririi penale \"in rem\" Dupa umilele mele cunostinte de drept penal in procesul pena exista mai ... (vezi toată discuția)