avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

civil

Buna seara. La sfarsitul lunii aprilie s-a emis decizia irevocabila intr-un dosar civil, decizie care nu s-a motivat nici pana in prezent. Acum 3 zile s-a pronuntat instanta, in ceea ce priveste o cerere de indreptare materiala din decizie irevocabila, ceea ce nu schimba nimic din decizie. Cat timp poate sa mai treaca pana se motiveaza acea decizie, deoarece trebuie sa o pun in executare? Se poate ca vacanta judecatorilor sa amane redactarea deciziei in cauza? Multumiri.
Cel mai recent răspuns: anna34 , utilizator 15:52, 27 Iunie 2011
Termenul legal, pentru motivarea si redactarea unei hotarari este de 30 de zile. In cazul in care lasati sa treaca aceasta perioada de timp si verificati stadiul acesteia si inca nu este gata, puteti formula o cerere de urgentare a motivarii si redactarii hotararii, intemeiata pe dispozitiile art. 264 Cod de Procedura Civila, in care specificati ca termenul legal de redactare a fost depasit si solicitati motivarea cu prioritate a hotararii. Pe langa aceste lucruri, invocati faptul ca nu puteti pune in executare dispozitivul hotararii, intrucat aceasta nu este redactata si doriti sa incepeti procedura cat mai urgent, avand in vedere problemele financiare pe care le aveti, etc. Cu stima.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate? okdaniok okdaniok La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea ... (vezi toată discuția)
Instiintare decizie adusa de judecator szenikop szenikop In 22.06.2012 a fost pronunţată o decizie civilă, insă nu a fost incă redactată, nu am primit în scris motivarea deciziei. Nu există a lege care oblige ... (vezi toată discuția)