avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu proprietate

Buna ziua,
ma intereseaza sa aflu ce proprietati, terenuri a avut o ruda in 1994 la data decesului, in vederea deschiderii succesiunii.
Mentionez ca nu am titlul de proprietate ( se afla la un alt descendent al rudei respective care a vandut o parte din terenuri) si nu stiu care sunt terenurile sau unde sunt amplasate.
De asemenea nu stiu cum pot dovedi ca tata este fiul mamei sale daca aceasta si-a schimbat numele dupa nasterea lui si in certificatul de deces apare cu alt nume.
Va rog sa ma lamuriti si care ar fi cea mai ieftina cale pentru discutarea succesiunii, notar sau instanta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: florin_cosmin , utilizator 19:47, 27 Iunie 2011
Puteti solicita primariei in raza careia a avut domiciliul ruda decedata o copie a titlului de proprietate, iar de la impozite o situatie a rolului sau fiscal din anul decesului. Daca s-a intabulat puteti gasi ceva documente si la biroul de carte funciara la care e arondata localitatea respectiva.
Ca sa dovediti ca e fiul mamei sale trebuie sa aveti certificatul sau de nastere, certificatul de nastere al mamei si actul potrivit caruia si-a schimbat numele (act de casatorie, act administrativ, etc).
La notar puteti merge doar daca va intelegeti cu ceilalti mostenitori asupra mostenirii si pot fi toti prezenti.
Multumesc foarte mult, mi-ati fost de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - cateva intrebari dorin55 dorin55 Buna ziua, va rog frumos sa raspundeti la cateva intrebari in acest caz. Bunica mea a decedat in anul 2005. Un an mai tarziu, in 2006 a decedat si mama mea. ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Se mai face succesiune daca e un singur mostenitor? miualexandru61 miualexandru61 Buna ziua, Am o rugaminte daca ma puteti ajuta,mama mea este singurul mostenitor al mamei si tatalui ei,acestia au decedat si a ramas titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)