avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... termen comunicare sentinta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

termen comunicare sentinta

exista un termen pentru comunicarea sentintei?comunicarea se face in acelasi timp ambelor parti?...si daca nu,din ce motive unei parti i se trimite comunicarea cu 11 zile mai tarziu?
in procesul cu SERVICIUL INMATRICULARI AUTO pentru inmatriculare fara taxa de prima inmatriculare ,pronuntarea s-a dat in 4.06.2008 .In data de 27.06 am solicitat eliberarea unui certificat constatator deoarece hotararea nu era redactata la acea data.Certificatul mi s-a eliberat in 30.06 .In data de 02.07 am revenit la arhiva pentru a vedea cand primesc hotararea (deoarece certificatul nu a fost valabil la Politie)si mi s-a spus ca hotararea a fost comunicata ambelor parti .
Am primit comunicarea in data de 3.07 si azi,29.07,am fost pentru a vedea daca s-a facut recurs sau a ramas definitiva,dar nu s-a primit cererea deoarece,spun ei,SERV.INMATRICULARI/PREFECTURA a primit comunicarea in data de 14.07 si mai au la dispozitie o zi pentru recurs!E normal asa ceva?Suntem la trei strazi distanta si ei primesc comunicarea cu 11 zile mai tarziu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 29 Iulie 2008
Termenul de redactare a sentintei este de 30 de zile in civil si 20 de zile in penal.
Daca sentinta a fost pronuntata la data de 4.06.2008, termen de redactare este pana la 4.07.2008. Probabil ca s-a redactat mai devreme sentinta din moment ce dvs. ati primit-o pe 03.07. Comunicarile pleaca odata de regula, insa este posibil sa fi fost o eroare la grefierul care a facut comunicarea si sa fi trimis-o la Serv. de Inmatric. mai tarziu, la fel cum este posibiil ca factorul postal sa fi restituit dovada de comunicare cu mentiunea ca nu se afla nimeni la adresa si atunci au fost nevoiti sa le comunice din nou . Intr-adevar daca ei au primit comunicarea pe 14.07, termenul de apel se implineste in data de 30.07.
Comunicarea se va face în termen de 7 zile de la pronunţarea hotărârii (art.261 alin.3 teza a II-a C.proc.civ.) , soluţie care este valabilă numai pentru ipoteza în care hotărârea este redactată anterior pronunţării, deoarece, altfel, textul ar veni în contradicţie cu cel al art.261 alin.1 C.proc.civ., potrivit căruia hotărârea trebuie motivată în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare .
Nu este obligatoriu ca ambelor parti sa pimeasca copie de pe sentinta in aceeasi zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac impotriva hotararii judecatoresti prin care mi-a fost respinsa plangerea contraventionala Stylleru Stylleru Buna ziua, situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: Am depus o plangere impotriva unui proces-verbal la judecatoria de pe raza caruia s-a produs ... (vezi toată discuția)
Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)
Temei legal cerere de urgentare a redactarii sentintei bgdb bgdb Buna ziua, Am si eu o problema care ma macina. Astept de mult timp redactarea unei sentinte si ma gandeam sa fac o cerere de urgentare a redactarii, dar nu ... (vezi toată discuția)