avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renta viagera

Mama mea primea renta viagera,dar pe 20.12.2010 a murit.Suntem 5 frati in viata,din care o sora a ingrijit-o. Ca unul dintre mostenitori, doresc sa cesionez partea mea sorei care a ingrijit-o pe mama. Ce act ar trebui sa intocmesc in acest sens care sa-i foloseasca? Mentionez ca nu locuiesc in localitatea de domiciliu a mamei. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 23:39, 29 Iunie 2011
Dezbateti succesiunea dupa mama dvs., la un notar public din localitatea unde a avut ultimul domiciliu. Daca dvs. renuntati la mostenire, cota dvs. o vor imparti ceilalti 4 frati, nu se poate renunta in favoarea cuiva anume, asa ca acceptati mostenirea si apoi instrainati cota dvs. catre sora (donatie, vanzare cumparare, partaj....).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru a renunta la dreptul de mostenire in favoarea ... Mary1965 Mary1965 Buna ziua, Pentru a renunta la dreptul de mostenire in favoarea mamei mele pot sa fac, in localitatea de domiciliu, o imputernicire notariala surorii mele, ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire ContSters410607 ContSters410607 Buna ziua. A murit tatal meu. A lasat un apartament in care locuiesc mama si sora mea si un loc de veci. V-as ruga sa-mi spuneti: 1) putem face eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)