avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de acordul vecinului pentru a construi o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de acordul vecinului pentru a construi o mansarda?

Bună ziua

Doresc să fac o mansardare la casă. Îmi spune însă un amic, cum că aş avea nevoie, pe lângă autorizaţia de construcţie şi de acordul scris al vecinului, deoarece casa se află la aproximativ 1m de răzorul cu vecinul.
Menţionez că o să înalţ cam cu 1m zidul, peste care va veni acoperişul. Voi face şi un balcon, dar cu vedere la curtea mea şi nu pe partea cu vecinul.
Doresc să aflu dacă este într-adevăr nevoie de acordul vecinului.
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:47, 29 Iunie 2011
Este prea aproape de hotar.In plus, in C.U trebuie sa fie specificat daca va este sau nu necesar acest acord, deoarece acesta se elibereaza pe baza de amplasament cladire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)
Buna ziua problema autorizație constructii am luat o casa de renovat am depus ptr ... cotogigi cotogigi buna ziua constructii am luat o casa de renovat am depus ptr certificat urbanism renovare mansardare iar la un punt din C.U zice ca dacai cazu semnatura ... (vezi toată discuția)
Este voie sa se schimbe destinatia acoperisului in mansarda fara autorizatie de constructie? SuperMAN SuperMAN Parintii mei au construit un garaj cu acoperis inalt care ulterior l-au transformat in mansarda dar fara sa modifice structura de rezistenta a garajului si ... (vezi toată discuția)