avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mita cu japca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mita cu japca

Acum o saptamana un var de al meu cu permisul retinut a luat masina pana la farmacia fiind grabit nevoit sa o ia o straduta pe interzis . La un momendat da nas in nas cu politia locala ( comunitara) I`a cerut sa se legitimeze le`a spus ca nu are nici un act la el pentru ca se grabeste la farmacie sa ia ceva pentru maicasa si nici ca detine permis.Unul dintre politisti era rau altul era bun , gen unul se facea ca suna la rutiera si celalalt zicea lasa ma numai suna ca ne intelegem noi .Varu meu fiind grabit si speriat in acelasi timp le`a dat toti banii 350 de lei luandu`i doar datele ( numele adresa si numele parintilor ), intre timp vine varul meu care detine permis luandu`i si lui datele.Unul dintre ei mi`a cerut nr de telefon si ca tinem legaturea . Cert este ca azi de dimineata a venit unul dintre politisti la magazin la maicasa precum ca e groasa treaba si ca in seara aia la dat la verificat si a vazut ca nu detine permis si ca daca e sa vorbeasca cu inspector de la politia comunitara sa nu o trimeata catre politia rutiera . A cerut suma de 1000 de euro sa targuit pana a ajuns la 500 de euro si 10 pesti stiind ca unchisu are peste in herastrau la un momendat vroia si 100 de euro.Cert este ca el nu a inteles si tot mai trece la magazin. Spune`ti mi va rog e de competenta lor sa faca asa ceva ? si daca da daca nu a facut in seara respectiva nimic mai poate dupa o saptamana ? Cert este ca e foarte insistent cu mita ! Va multumesc apreciat

Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 14:32, 28 Iunie 2011
Daca nu a sunat la rutiera atunci nu mai are ce sa-i faca. Insa acum e randul dvs cand puteti sa-i faceti ceva. Faceti o sesizare la parchet si organizati-i un flagrant ptr luare de mita.
Cat la 100% nu are ce sa`i faca ? Scz-ma ca te intreb dar e cam speriat varutul meu . Multumesc
spune i sa nu mai fie asa speriat ...mie mi au facut dosar pentru conducere fara permis si in final am primit o amenda administrativa de 1000 RON e tot ....dar lui nu are ce sa ii mai faca daca nu au chemat rutiera atunci si nu i au luat o declaratie...nu le dati nimic !!! sau faceti i flagrant daca tot e nesimtit !
Inseamna ca ai avut un avocat bun de ai scapat cu amenda administrativa ?
nu am avut nici un avocat bun dar am stiut ce sa scriu in declaratii in apararea mea ...dupa cum ti am spus daca nu i a luat declaratie atunci pe loc nu are ce sa ii mai faca

Alte discuții în legătură

Accident auto, cheltuieli de spitalizare sctaxatsrl sctaxatsrl Buna . Varul meu a avut un accident cu masina pe un drum ingustat si a dat intr un tractor neiluminat si soferul fara permis si in stare de ebrietate. Au ajus ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare ilegala primita de la politia comunitara stepetrache stepetrache Buna seara ! Rog ajutor in urmatoarea problema. Am cumparat acum 5 ani o masina dar care i-am facut-o cadou tatalui meu. Ca sa nu stric surpriza actele ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat si flagrant annaanna annaanna Buna ziua Pot primi pedeapsa cu suspendare in cazul in care sunt cercetat pentru conducere cu permisul supendat si flagrant pentru dare de mita unui ... (vezi toată discuția)