avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata unei facturi de servicii cu bonuri de masa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata unei facturi de servicii cu bonuri de masa

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea nelamurire:
O firma presteaza servicii de catering, iar clientul doreste sa plateasca factura in bonuri de masa.
Intrebarile mele sunt:
1) Care sunt implicatiile fiscale?
2) Cum trebuie facuta factura?
3) Cum inregistrarez in contabilitate?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 12:00, 28 Iunie 2011
La fel cum face un magazin cind primeste tichete la cumpararea marfi.
Firma de catering ar trebui sa aiba contract cu firmele emitente de tichete de masa,poate cu unele nu cu toate si numai de la acelea sa primiti.la sfirsitul luni faceti borderou cu aceste tichete si trimiteti firmei spre decontare,mai putin comisionul care este o cheltuiala a d-voastra.
Factura o faceti normal ca pentru orice client,dar incasarea difera.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
iulia53, utilizator
Firma nu va poate plati cu bonuri de masa, angajatii acestei firme pot.
Eu as proceda asa:
- as lua bonurile de masa la inceput de luna de la firma, si zilnic as aduce X meniuri pentru care as scoate X bonuri de casa (predate odata cu meniurile clientului) care le-as considera incasate cu X bonuri de masa. La sfarsitul lunii decontati bonurile ramase daca este cazul, in functie de cum va intelegeti.
- contractul cu firma nu as mai face, sau daca se doreste expre doar clauze de siguranta.
Colegul @nego_777 are dreptate,eu am inteles ca e vorba despre un client Pers. fizica..:D
Dar daca exista un acord scris intre firma-client si angajatii sai, prin care aceasta sa foloseasca bonurile de masa ale angajatilor pentru a achita mancarea comandata pe firma, se poate proceda cum a spus initial Dna Iulia53? ( adica la sfirsitul lunii sa facem borderou cu aceste tichete si sa le trimitem firmei spre decontare, mai putin comisionul. Si factura sa o facem normal ca pentru orice client? )

Multumesc

Daca masa se plateste cu tichet de masa, factura poate fi emisa numai pe numele detinatorului bonului de masa, angajatul.
Clientul dvs vrea sa plateasca cu tichetele de masa a angajatilor dupa care sa inregistreze factura pe cheltuieli. Astfel, odata are factura pt bonurile de masa si se mai alege si cu o factura de cheltuieli de catering. Doua facturi, o singura plata. Acest lucru nu este posibil.
Dupa parerea mea, angajatorul nu are voie sa dispuna de modul in care se cheltuiesc bonurile de masa nici cu acordul angajatilor nici fara.

Nu inteleg de vreti neaparat sa facturati serviciile de catering. Daca se plateste cu tichet de masa, clientii sunt persoane fizice si trebuie sa emiteti bon fiscal.

Puteti sa emiteti factura catre firma dar atunci aceea factura trebuie platita cu chitanta sau prin banca.


Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
Cs B, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Catering pentru after school stancristina1984 stancristina1984 buna ziua, am un after school care ofera masa copiilor in sistem catering; firma de catreing imi emite factura 100 mese*11 lei, eu incasez de la parinti pe bon ... (vezi toată discuția)
Incasare pe tichete de masa in magazin vanzare cu amanuntul agroind agroind Buna ziua, as dori si eu inregistrarile contabile pentru vanzarile pe baza de tichete de masa ,trimiterea acestora spre rambursare si incasarea contravalorii ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa danacalugar danacalugar buna ziua sunt administratorul unei firme de catering si sunt in negociere pentru un contract de furnizare masa zilnica angajati. potentialul client doreste ... (vezi toată discuția)