Buna ziua, as dori si eu inregistrarile contabile pentru vanzarile pe baza de tichete de masa ,trimiterea acestora spre rambursare si incasarea contravalorii lor.
In cazul in care primiti bonuri de la populatie , trebuie sa aveti un contract cu o firma emitenta de tikete.Primirea bonurilor separat pe casa, pentru decontarea tiketelor trebuie sa intocmiti borderou catre firma emitenta si le depuneti la ei.Acestia ulterior( in 10 zile ) va vireaza contravaloaraea bonurilor mai putin comisionul lor , pentru care va emite factura.
461= % trimitere bonuri
707
4427
5121=461 incasare bonuri
% = 401 fact.comision
622
4426
401=461 comp.comision cu suma datorata pt.bonuri.
Mult succes,
Tichete masa
scumpicu
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: daca am o contabilitate la un fast food si primesc in loc de bani tichete de masa. Cum le inregistrez?+
Daca as fii incasat ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.