avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incasare pe tichete de masa in magazin vanzare cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incasare pe tichete de masa in magazin vanzare cu amanuntul

Buna ziua, as dori si eu inregistrarile contabile pentru vanzarile pe baza de tichete de masa ,trimiterea acestora spre rambursare si incasarea contravalorii lor.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 12:03, 17 Martie 2010
In cazul in care primiti bonuri de la populatie , trebuie sa aveti un contract cu o firma emitenta de tikete.Primirea bonurilor separat pe casa, pentru decontarea tiketelor trebuie sa intocmiti borderou catre firma emitenta si le depuneti la ei.Acestia ulterior( in 10 zile ) va vireaza contravaloaraea bonurilor mai putin comisionul lor , pentru care va emite factura.
461= % trimitere bonuri
707
4427
5121=461 incasare bonuri
% = 401 fact.comision
622
4426
401=461 comp.comision cu suma datorata pt.bonuri.
Mult succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa anamariacelik anamariacelik O societate a deschis recent un magazin( in general produse alimentare).In ce conditii poate vinde marfa pe tichete de masa? Care sunt inregistrarile ce se ... (vezi toată discuția)
Tichete masa scumpicu scumpicu Buna ziua, Am si eu o intrebare: daca am o contabilitate la un fast food si primesc in loc de bani tichete de masa. Cum le inregistrez?+ Daca as fii incasat ... (vezi toată discuția)
Tichete depuse la un magazin cash&carry nicolcarmen nicolcarmen Firma unde lucrez primeste tichete masa, le tastez,OK.Dar se duce si aprov. de la [EDITAT] magazinul cash &carry unde le si depune.[EDITAT] Magazinul cash ... (vezi toată discuția)