avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tichete de masa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tichete de masa

O societate a deschis recent un magazin( in general produse alimentare).In ce conditii poate vinde marfa pe tichete de masa?
Care sunt inregistrarile ce se impun in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 21:24, 10 August 2009
In normele de aplicare a legii 142/1998 privind tichetele de masa la capitolul tichete de masa - inregistrari contabile, se mentioneaza:

In contabilitatea afiliatilor:

1. Inregistrarea veniturilor incasate sb forma de tichete de masa pe baza borderoului de vanzare(incasare) intocmit zilnic
5328= % - cu valoarea totala a borderoului
707 - cu veniturile incasate sub forma tichetelor
4427 - cu TVA aferenta acestor venituri

2. Trimiterea spre rambursare a tichetelor de masa incasate(pe baza borderoului de rambursare a tichetelor de masa intocmit de unitatile de alimentatie publica sau magazine alimentare)

461=5328 - cu valoarea nominala a tichetelor trimise spre rambursare

3. Facturarea de catre unitatile emitente a costului serviciului:

% = 401 - valoarea totala a facturii
622 - valoarea serviciilor
4426 - TVA costuri servicii

4. Rambursarea de catre unitatea emitenta a valorii nominale totale a tichetelor de masa trimise spre rambursare mai putin valoarea facturii emitentului:

% = 461 - valoarea nominala a tichetelopr de masa trimise spre rambursare
5121 - valoarea nominala a tichetelor de masa incasate mai putin valoarea facturii emitentului
401 - valoarea totala a facturii de servicii

Normele le gasiti aici
[ link extern ]
multumesc mult.
Fiind vorba de un magazin mic credeti ca merita sa se vanda produse pe tichete?
Din experienta, va recomand sa apreciati valoarea acestor tichete, puteti experimenta o luna. Daca aveti nevoie zilnic de numerar pentru aprovizionare si suma lor acopera jumatate din vanzari, este posibil sa va blocati, deoarece pana depuneti tichetele catre societatile ce le elibereaza si vi se vor vira banii in banca dureaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare pe tichete de masa in magazin vanzare cu amanuntul agroind agroind Buna ziua, as dori si eu inregistrarile contabile pentru vanzarile pe baza de tichete de masa ,trimiterea acestora spre rambursare si incasarea contravalorii ... (vezi toată discuția)
Tichete masa scumpicu scumpicu Buna ziua, Am si eu o intrebare: daca am o contabilitate la un fast food si primesc in loc de bani tichete de masa. Cum le inregistrez?+ Daca as fii incasat ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou bonus georgi24ro georgi24ro am incheiat cu o societate un contract furnizare tichete de masa. primesc bonus in tichete cadou 5% din valoarea tichetelor de masa. am incheiat pentru asta un ... (vezi toată discuția)