avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare conditionata

Se poate obtine eliberarea conditionata a unui detinut care tocmai a fost transferat din Italia,indeplinind deja conditia de as fi executat 3/4 din pedeapsa dar care nu afost scos la munca in italia decat relativ putin timp 1 an?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:17, 30 Iunie 2011
Puteti depune cererea la comisia penitenciarului. Saptamanal comisia ar trebuii sa se intruneasca si sa dezbata din oficiu sitatia persoanelor aflate in conditiile necesare eliberarii conditionate.
Se poate.
Am vazut cazuri in care detinutul nu iesise deloc la munca, pt ca penitenciarul nu ii scotea, si tot s-a admis liberarea.
va multumesc mult
da nu a fost scos la munca,tot era transferat de la un penitenciar la altul, dar oare conditia principala este indeplinirea criteriului fractiei, fara sa se tina seama si de celelalte conditii?
Legal, trebuie sa se indeplineasca toate conditiile, cumulativ, nu numai executarea fractiei. Dar va spun ca depinde de instanta, trebuie sa se observe ca nu a fost el de rea-credinta. Sa depuna cererea.
Succes!

Alte discuții în legătură

Se poate elibera de la regimul inchis? klay klay sotul meu are o pedeapsa de 4 ani jumate a executat 2 ani si nu stiu daca poate face cerere de eliberare conditionata avand in vedere ca e la regimul inchis ... (vezi toată discuția)
Ajutor thepatriot thepatriot Am fost condamnat la 5 ani cu executare pt frauda de carti bancare. Am executat jumatate din pedeapsa iar dupa legea statului in care ma aflu am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Prima abatere. pedeapsa: inchisoare 3 ani si 2 luni nlcol2005 nlcol2005 Buna ziua! Este vorba de un dosar inchis ( apel, recurs) judecat in Italia. Pedeapsa finala a fost de 3 ani si 2 luni. A executat din pedeapsa 1 an si 4 ... (vezi toată discuția)