Am fost condamnat la 5 ani cu executare pt frauda de carti bancare. Am executat jumatate din pedeapsa iar dupa legea statului in care ma aflu am dreptul la eliberare conditionata. Problema este ca fiind o tara corupta mi se refuza eliberarea fara nici un motiv, tin sa precizez ca am un comportament exemplar si nici vreo datorie fata de stat. Ce ma sfatuiti? Cum credeti ca ar fi mai bine sa procedez? Daca as cere sa fiu transferat in romania pot fi eliberat la jumatate din pedeapsa sau care este legea din romania?
Conform Codului penal roman, din pedeapsa de 5 ani pentru infractiunea respectiva ati putea fi liberat dupa executarea unei fractii de 2/3(adica 3 ani si 4 luni).
In cazul in care ati efectuat munca in penitenciar, legea romana va ofera dreptul sa fiti liberat mai devreme, dar nu inainte de executarea efectiva a jumatate din pedeapsa(in cazul dv. este deja executat).
Pe langa conditia fractiei din pedeapsa executata, se mai pune problema celorlalte conditii: comportament disciplinat, staruinta in munca, antecedentele penale, daca dv. prezentati garantii pentru a fi pus in libertate.
Si , in plus, ar trebui demarata procedura recunoasterii hotararii straine de condamnare si abia apoi cerut transferul.
Furt
mellyyssa
sotul meu avea o suspendare de 2 ani jumate in timpul asta a furat 2 salamri subinfluenta drogurilor sa judecat si iau dat 2 ani cu detentie , la cat ... (vezi toată discuția)