avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

sotul meu avea o suspendare de 2 ani jumate in timpul asta a furat 2 salamri subinfluenta drogurilor sa judecat si iau dat 2 ani cu detentie , la cat timp din efectuarea pedepsei poate sa ceara eliberarea conditionata ,sau ce pot sa fac altceva sa il scot mai repede . va multumesc
Cel mai recent răspuns: mellyyssa , utilizator 19:14, 31 Mai 2009
Daca in perioada de incercare a mai savarsit alta infractiune, atunci prima pedeapsa se aduna la cea de a doua... rezultand 4 ani. Se poate elibera dupa ce executa o fractie de 2/3 din pedeapsa... asta inseamna dupa 2 ani si 8 luni de executare. Oricum dupa ce se implineste fractia abia intra in Comisia de liberari si apoi daca trece de aceasta poate depune dosarul de liberare conditionata.
Succes!
pentru a se putea cere eliberarea conditionata este necesar sa fie indeplinite unele conditii. Sa se fi executat o parte din pedeapsa , sa fi fost indeplinite conditiile ce privesc disciplina si comportarea condamnatului in timpul executarii pedepsei. In privinta partii din pedeapsa ce trebuie executata ,aceasta depinde de marimea pedepsei aplicate si uneori si de felul infractiunii savarsite. Trebuie executata cel putin jumatate din durata pedepsei in cazul inchisorii de pana la 10 ani. este posibil si ca pe baza muncii prestate condamnatul sa isi scurteze durata pedepsei. In acest caz trebuie executata efectiv o treime din durata pedepsei . Deci, staruinta si disciplina in munca , dovezile temeinice de indreptare , dar si antecedentele penale , sunt criterii in functie de care poate avea loc eliberarea conditionata a condamnatului. Eliberarea este conditionata , fiind totodata si provizorie, condamantul are obligatia de a nu mai savarsi o noua infractiune pana la implinirea datei executarii complete a pedepsei, altfel , condamnatul va urma sa execute si partea din pedeapsa ce nu s-a executat.
multumesc dar din 2 ani cu suspendare mai ramasese 6 luni deci in total 2 ani de detentie scuze nu am scris eu bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberarea condiționatã, în cazul detențiunii pe viațã. avadi avadi Nelămurirea mea este de ce codul penal prevede in art.55¹ alin(2) posibilitatea liberării condiționate a condamnatului trecut de 60 de ani, după ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Condamnare yulya_73 yulya_73 Buna seara. Daca ai de ispasit o pedeapsa de 5 ani,in Romania,iar tu ai deja facute 6 luni,tot in Romania,iar inca 2 luni in Germania cu iesire la munca,cati ... (vezi toată discuția)