In ultimile 2 luni mi-a venit factura la mobil surprinzator de mare si le-am solicitat factura detaliata, la care ei mi-au zis ca e contra cost - 6 euro, eu stiam de lucrul acesta inca de la semnarea contractului cu ei,de pe atunci mi s-a parut trasa de par treaba, dar am considerat ca nu osa am nevoie de ea. Am eu o impresie vaga ca nu e chiar legala treaba cu 6 euro. M-am uitat in codul fiscal ce ar trebui sa contina o factura, scrie denumire serviciu etc., bine, nu scrie cat de detaliat trebuie sa fie... dar mie ca la un cumparator de servicii mi se pare normal sa stiu exact pentru ce si pentru cat platesc, pe cand in factura apare doar de ex. 'convorbiri alte retele - 7 euro' etc. Firea dumneavoastra de juristi ce zice la una ca asta. Nu mi se incalca nici un drept de a sti ce servicii am de platit si sa verific daca intr-adevar serviciile facturate mi-au si fost prestate si apoi corect facturate?
O factura detaliata contine o lista cu toate nr de tel apelate,data si ora apelurilor,minutele vorbite si costul in euro.Unele companii de telefonie mobila ofera aceste facturi gratuit online,adica va faceti un cont la ei pt care nu platiti nimic si va puteti verifica facturile din ultimele 6 luni cel putin,fara niciun cost.
Cei 7 euro pe care-i mentionati ii puteti gasi per nr de tel.in aceasta factura.
Suntem multi cei ce avem costuri suplimentare in facturi si le consideram nejustificate,dar ele se regasesc integral in facturile detaliate.De obicei ne intindem la vorba fara sa ne dam seama cum trec minutele si,la sfarsit de luna,ne intrebam de ce avem atat de plata.