Am nevoie de o lamurire privind cuantumul salariului dupa intoarcerea din CCC.
Urmeaza sa ma intorc in iulie inapoi la serviciu iar angajatorul (care este un ONG) imi ofera acelasi salariu cu care am plecat in 2009. In perioada 2009-2011 colegele mele, angajate pe aceeasi pozitie cu mine, au beneficiat de o marire de salariu de aproximativ 50% fata de salariul dinainte de CCC.
Din ce am mai citit pe net, nu sunt pe deplin lamurita daca am vreo sansa sa primesc acelasi salariu ca al colegelor mele, sau angajatorul poate sa imi ofere orice salariu doreste.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Logic, cand va intoarceti la sv, veti avea aceeasi functie de pe care ati plecat in CCC, apoi, ar trebui sa vi se aplice la functia respectiva cresterile salariale de care au beneficiat persoanele incadrate pe functii similare.
Intrebati la "resursele umane" si la "financiarul" firmei/angajatorului, pentru a primi lamuririle competente.
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Asadar, la reintoarcerea din CCC trebuie sa vi se acorde salariul pe care l-ati fi avut daca nu erati in CCC.
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune: Art.22
...
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.