avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu dupa intoarcere concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu dupa intoarcere concediu crestere copil

Buna seara,

Am nevoie de o lamurire privind cuantumul salariului dupa intoarcerea din CCC.
Urmeaza sa ma intorc in iulie inapoi la serviciu iar angajatorul (care este un ONG) imi ofera acelasi salariu cu care am plecat in 2009. In perioada 2009-2011 colegele mele, angajate pe aceeasi pozitie cu mine, au beneficiat de o marire de salariu de aproximativ 50% fata de salariul dinainte de CCC.
Din ce am mai citit pe net, nu sunt pe deplin lamurita daca am vreo sansa sa primesc acelasi salariu ca al colegelor mele, sau angajatorul poate sa imi ofere orice salariu doreste.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 7 Decembrie 2015
Slabe sanse sa primiti un salariu mai mare.
Logic, cand va intoarceti la sv, veti avea aceeasi functie de pe care ati plecat in CCC, apoi, ar trebui sa vi se aplice la functia respectiva cresterile salariale de care au beneficiat persoanele incadrate pe functii similare.
Intrebati la "resursele umane" si la "financiarul" firmei/angajatorului, pentru a primi lamuririle competente.
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Asadar, la reintoarcerea din CCC trebuie sa vi se acorde salariul pe care l-ati fi avut daca nu erati in CCC.
Puteti sa detaliati?
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:
Art.22
...
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

Alte discuții în legătură

Nelămurire salarială Cristina_mihaela15 Cristina_mihaela15 Buna ziua as avea o nelămurire in legătură cu salarizarea angajaților Eu din data de 2 martie am reluat activitatea renunțând la concediul de crestere a ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de maternitate Alinarazvan Alinarazvan La revenirea din concediu de maternitate angajatorul imi va acorda dreptul salarial cu majorările aferente perioadei in care eu am fost in acest concediu de ... (vezi toată discuția)