In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din partea angajatorului de care eu nu am beneficiat fiind în cic.
In momentul reîntoarcerii nu am beneficiat de aceste majorări ,m am întors pe același salariu că la intrarea în cic,aducandu-mi argumentul că nu pot beneficia de majorările care au avut loc deoarece am avut contractul suspendat și nu îmi pot face aceleași majorări că la ceilalți angajați .
Doresc să știu dacă este legal acest lucru și ce pot face in această situație.
Mulțumesc ,
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități, a concediului paternal sau a concediului de îngrijitor, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.
Asadar, la reintoarcerea din CCC trebuie sa vi se acorde salariul pe care l-ati fi avut daca nu erati in CCC.
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități, a concediului paternal sau a concediului de îngrijitor, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.
Asadar, la reintoarcerea din CCC trebuie sa vi se acorde salariul pe care l-ati fi avut daca nu erati in CCC.
Va multumesc frumos pentru raspunsul acordat .
Ce as putea face in situati aceasta in conditiile in care eu nu am beneficiat de nicio marire salariala ,si am ramas tot cu acelasi salariu ?