avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutorul de deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutorul de deces

Buna ziua
O problema va rog daca ma poate ajuta cineva. In cazul decesului mamei unei angajate, s-a acordat ajutorul de deces de catre casa de pensii, ajutor in valoare de 2.022 lei. Se poate sa acorde si angajatorul ajutorul de deces in cuantum de 1.011 lei? Adica este decontat acest ajutor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:59, 28 Iunie 2011
1. Ajutorul de deces se acorda o singura data fie de Casa de Pensii fie de angajator (pe verso-ul originalului certificatului de deces se inreggistreaza plata, sub semnatura si stampila platitorului.
2. Daca are prevazut in CCM acordarea de ajutoare in cazul decesului unei rude a salariatului o poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca-aplicare dispozitii say say Contract colectiv de munca la nivel de unitati (1)Salariaţii beneficiază de ajutoare de deces conform legislaţiei în vigoare. Cuantumul acestora se ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces vornicu lumi vornicu lumi va rog sa ma ajutati cu niste informatii.Un coleg salariat a decedat. Sora acestuia doreste sa primesca ajutorul de deces (de inmormintare am dat atunci,pe ... (vezi toată discuția)
Cuantumul ajutorului de inmormantare, dictat de cea care trimite dosarul spre aprobare ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am intocmit dosarul pentru ajutorul de inmormantare pentru sotul meu (nu este pensionar).... am scris cererea, iar cand am ajuns la fraza cu suma ... (vezi toată discuția)