Ziua Buna !
Intr`o seara ,trebuia sa ajung cu prietena mea URGENT pana intr`o alta zona a orasului si desi eram constient ca bausem 3 beri jumatate si nici nu mancasem m`am urcat la volan...Mi`am dus prietena unde avea treaba,m`am intors,fara niciun fel de probleme(nu ma simteam ametit si am si mers in limitele legale) dar exact cand am intrat in parcare m`am trezit cu un MCV in spate :))Am oprit masina,am stins farurile si am asteptat , de ce am facut asta nu pot sa`mi dau seama...Au venit dupa mine ca li s`a parut k am luat virajul prea larg ( o facuse pentru a intra in parcare ) si ei au avut impresia k ma ascund de ei,dar defapt eu nici nu`i observasem...Mi`au cerut actele,mi`au pus fiola si mi`a iesit o concentratie de 0,42 alcool pur in aerul expirat.Am fost la spital,mi`au luat analize,apoi la sectie...le`am declarat exact cat am baut si cum s`a intamplat(mai eram cu un prieten in masina si el a declarat la fel) ,la spital m`au pus sa merg drept,sa`mi ating nasul si alte chestii din astea...nu am intampinat probleme...acum dupa cateva saptamani mi`a venit si rezultatul si anume 0.85 alcool pur in sange..Mentionez ca nu am un an de cand am permisul si am si o varsta cam frageda(aproape 19 ani )...Mai am vreo sansa sa raman cu permisul ? Sunt singurul sofer al familiei si ar fi o problema destul de grava sa mi`l anuleze...Sunt constient ca nu trebuia sa fac asta dar nu aveam alta solutie...era o urgenta !
La 0.85 g/l alcool pur in sange este infractiune si se sanctioneaza cu inchisoarea (de obicei cu suspendare) si cu anularea permisului de conducere. Dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare vei da examen pentru obtinerea unui nou permis.
Este vorba de art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
Eu am vorbit azi cu un nene mare de la politie si a spus ca el crede ca ma voi alege doar cu o amenda penala daca am un avocat bun dat fiind faptul ca sunt la prima abatere...se poate asa ceva ? sau nici macar nu se discuta ?
Am scapat doar cu amenda..procuroarea a dispus scoaterea de sub urmarirea penala !
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alcool la volan
Isoul123
Buna ziua. La inceputul anului am fost la o petrecere unde am fost atacat de mai multe persoane. Am fost batut in acel loca ,apoi am iesit afara si psrsoanele ... (vezi toată discuția)