avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fiind sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fiind sub influenta alcoolului

Ziua Buna !
Intr`o seara ,trebuia sa ajung cu prietena mea URGENT pana intr`o alta zona a orasului si desi eram constient ca bausem 3 beri jumatate si nici nu mancasem m`am urcat la volan...Mi`am dus prietena unde avea treaba,m`am intors,fara niciun fel de probleme(nu ma simteam ametit si am si mers in limitele legale) dar exact cand am intrat in parcare m`am trezit cu un MCV in spate :))Am oprit masina,am stins farurile si am asteptat , de ce am facut asta nu pot sa`mi dau seama...Au venit dupa mine ca li s`a parut k am luat virajul prea larg ( o facuse pentru a intra in parcare ) si ei au avut impresia k ma ascund de ei,dar defapt eu nici nu`i observasem...Mi`au cerut actele,mi`au pus fiola si mi`a iesit o concentratie de 0,42 alcool pur in aerul expirat.Am fost la spital,mi`au luat analize,apoi la sectie...le`am declarat exact cat am baut si cum s`a intamplat(mai eram cu un prieten in masina si el a declarat la fel) ,la spital m`au pus sa merg drept,sa`mi ating nasul si alte chestii din astea...nu am intampinat probleme...acum dupa cateva saptamani mi`a venit si rezultatul si anume 0.85 alcool pur in sange..Mentionez ca nu am un an de cand am permisul si am si o varsta cam frageda(aproape 19 ani )...Mai am vreo sansa sa raman cu permisul ? Sunt singurul sofer al familiei si ar fi o problema destul de grava sa mi`l anuleze...Sunt constient ca nu trebuia sa fac asta dar nu aveam alta solutie...era o urgenta !
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
ContSters213190, utilizator
La 0.85 g/l alcool pur in sange este infractiune si se sanctioneaza cu inchisoarea (de obicei cu suspendare) si cu anularea permisului de conducere. Dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare vei da examen pentru obtinerea unui nou permis.
Este vorba de art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
Cristina Pielmus , Avocat
Eu am vorbit azi cu un nene mare de la politie si a spus ca el crede ca ma voi alege doar cu o amenda penala daca am un avocat bun dat fiind faptul ca sunt la prima abatere...se poate asa ceva ? sau nici macar nu se discuta ?
cere o recalculare
Am scapat doar cu amenda..procuroarea a dispus scoaterea de sub urmarirea penala !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan Isoul123 Isoul123 Buna ziua. La inceputul anului am fost la o petrecere unde am fost atacat de mai multe persoane. Am fost batut in acel loca ,apoi am iesit afara si psrsoanele ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influenta alcoolului D3m3nTuL D3m3nTuL Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de ... (vezi toată discuția)
2.10 alcool in sange geo_host geo_host la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept? scap fara sa ajung dupa gratii ? nu am cazierul patat (vezi toată discuția)