avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua. La inceputul anului am fost la o petrecere unde am fost atacat de mai multe persoane. Am fost batut in acel loca ,apoi am iesit afara si psrsoanele respective m-au urmarit. Cand am vazut acest lucru, m-am urcat in masina(deoarece mi-a fost frica) si am condus pana la primul post de politie aflat la aproximativ 10 km distanta (chiar daca eram constient ca bausem). Cand am ajuns la postul de politie si le-am explicat ce s-a intamplat,m-au dus la sectia UPU a spitalului municipal deoarece eram plin de sange. Dar inainte de asta m-au pus sa "suflu in fiola" si a rezultat o concentratie de 0.57 alcool in aerul expirat. La spital mi-au fost luate ai probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei in sange. Dar mi-a fost ridicat si permisul de conducere. Le-am explicat ca nu am avut alta optiune,decat sa plec cu masina. Tin sa precizez ca se vedea si pe masina ca au incercat sa patrunda in ea cand am vrut sa plec. Urme de picioare pe caroserie si pe bancheta din spate. As dori sa stiu daca am vreo sansa de a recupera permisul. Meseria mea este de sofer profesionist. Deci cu permisul acela imi castigam existenta. In orice caz,am angajat un avocat care se ocupa de caz. Va multumesc anticipat
Permisul vi se restituie in cazul unei solutii de neurmarire/netrimitere in judecata sau in situatia in care veti fi trimis in judecata in cazul unei solutii de achitare, renuntarea aplicarii pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.43 mauu26 mauu26 Buna seara ieri noapte am facut cea mai mare greseala a mea sa ma urc la volan dupa o \\"ieseala\\" cu niste prieteni si dupa 2-3 pahare de vin am condus ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere fără permis si sub influența băuturilor alcoolice. ce se va întâmpla? RalucaMihaelaStirbu RalucaMihaelaStirbu Buna seara,sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns... sunt fata am 18 ani împliniți si am condus masina prietenului meu pe strada cu el in masina(el are ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 1 la mie - consecinte marius8989 marius8989 Buna ziua, in primul rand recunosc ca am facut o greseala si am consumat alcool in sange mi-a iesit 1 la mie. Este prima mea abatere, eu nu consum de obicei ... (vezi toată discuția)