Am primit o somatie de plata data prin judecatorie de la lichidatorul financiar al firmei X.
Problema este ca facturile pe care acesta le-a prezentat nu au semnatura si nici stampila societatii mele.
In urma intampinarii pe care am facut-o la judecatorie la urmatorul termen s-a stabilit :
Pentru respectarea principiului contradictorialităţii, în conformitate cu disp. art. 114 C.proc.civ, dispune comunicarea către creditoarea X, a întâmpinării formulate de debitoare, sens în care se desprinde fila 16 din dosar. Amână judecarea cauzei şi acordă termen la data de----- pentru când se citează părţile. Cu drept de cerere în anulare odată cu fondul cauzei.
Intrebarea mea este daca este obligatoriu sa ma prezint la Judecatorie si daca facturile care nu au stampila si semnatura de primire sunt valabile.
nu, nu este obligatoriu sa va prezentati in instanta.
puteti invoca caracterul incert al creantei si atunci ...in principiu, somatia de plata se va respinge.
In afara faptului ca aceste facturi nu au semnatura si stampila de primire, nu exista niciun contract semnat intre mine si firma X- se poate invoca caracterul incert al creantei?
Lichidatorul judiciar nu poate dovedi primirea marfurilor de la firma X.
Ce presupune drept de cerere in anulare odata cu fondul cauzei?
Daca facturile nu au semnatura si stampila de primire si nu sunt emise in baza unui contract nu sunt indeplinite conditiile unei somatii de plata - creanta certa, lichida si exigibila, asumata prin contract constatat printr-un inscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui inscris, insusit de parti prin semnatura ori in alt mod admis de lege si care atesta drepturi si obligatii privind executarea anumitor servicii, lucrari sau orice alte prestatii .
Cererea in anulare este calea de atac care se poate exercita de catre partea nemultumita in procedura somatiei de plata.
Recurs proces
cantemir
Am primit sentinta de la un proces civil la care nu ne-am prezentat
Obiectul fiind o x societate cerea prin instanta emiterea unei ordonante de plata cu ... (vezi toată discuția)