avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere in anulare la somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere in anulare la somatie de plata

Revin cu un subiect mai vechi,nu inainte de a multumi tuturor pt. ajutor. Am un proces cu o institutie publica pt. recuperarea unui rest de plata a unei facturi. Am depus la dosar:contractul de prestari servicii,raportul de activitate pe luna cand am emis factura,am depus si factura,ordinul de plata prin care mi s-a facut plata la o parte din factura,notificarea la chemare la conciliere.Toate documentele sunt semnate de conducerea institutiei.Ma refer aici la contract,factura,raport de activitate. Deci inscrisurile depuse sunt perfect intocmite si semnate,fapt ce a dus ca hotararea judecatoreasca sa fie in favoarea mea.eu am reziliat contractul la timpul respectiv deoarece imi cereau sa micsorez valoarea contractului si ei au fost de acord cu rezilierea.Dar acum,in cerea in anulare pe care ei au depus-o,vin si spun ca trebuia sa termin lucrarea.Lucrare care avea un termen mai lung.Deci eu am reziliat contractul in iulie2010 si contractul ar fi trebuit sa se termine la 30 noiembrie2010Eu,i-am dat in judecata pt.rest plata a facturii emisa pe luna de dinaintea rezilierii.Eu zic ,ca,chiar daca ei imi reproseaza prostia asta,ba mai mult se leaga si de activitatea facuta de angajatii firmei mele,ca nu si-au facut treaba,ca....bla,bla,bla,nu are treaba cu acest proces -somatie plata. Ceea ce spun eu,cred ca ar insemna alt proces.Sa deschida ei un proces daca au dreptate, nu?Nu cred ca pot veni cu anularea hotararii judecatoresti acestui proces pe rol al somatiei de plata.Ce ziceti? Eu,a doua zi dupa ce ei au depus cerere in anulare am depus cerere de investire(mi-au primit-o la judecatorie),fara sa stiu ca ei au depus cerere in anulare. M-am blocat,nu stiu ce sa mai fac. Am primit acasa citatie si copie dupa cererea in anulare si ma cheama la proces in luna septembrie.Am observat ca pe citatie este un alt nr. de dosar.Sa-nteleg ca prin depunerea cererii in anulare este alt dosar sau asa se procedeaza? Cam multe intrebari am dar am scris toate acestea ca sa ma fac inteleasa. Mi-a spus cineva ca trebuie sa fac intampinare.Ce fac?Offffff!!!!!!!!!#-o

Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:05, 20 August 2011
Daca debitorul a formulat cerere in anulare se formeaza un alt dosar, dvs putand sa va exprimati punctul de vedere prin depunerea unei intampinari prin care sa invederati instantei faptul ca:
- sa verificati daca nu cumva este tardiva cererea lor, din moment ce somatia de plata a fost investita - e impropriu spus ca a fost investita, pentru ca ea este executorie, de regula se pune o stampila cum ca ea a devenit definitiva. Invocati tardivitatea cererii in anulare, si solicitati respingerea ei. Mizati pe acest lucru din moment ce dvs in momentul verificarii sentintei daca a devenit irevocabila nu vi s-a comunicat aceasta cale de atac, si vi s-a pus mentiunea ramanerii definitive a sentintei.
- pe fondul cauzei, precizati faptul ca hotararea ce contine somatia de plata este legala si temeinica, si solicitati mentinerea ei in totalitate. Aratati faptul ca, creanta pe care o aveti impotriva lor este certa, lichida si exgibila respectand conditiile impuse de art.379 C.pr.civ cat si de OG 119/2007 - ordonanta de plata sau OG 5/2001- somatia de plata.
Ceea ce e important, este faptul ca dvs, in ciuda faptului ca ei au formulat cerere in anulare, aveti un titlu executoriu in baza caruia puteti proceda la executarea silita. Puteti recurge la aceasta procedura, insa exista riscul ca ei sa formuleze contestatie la executare si sa se blocheze desfasurarea acestei proceduri pana se finalizeaza cererea lor in anulare.
Multumesc d-ra Alina si ma bucur nespus ca mi-ati raspuns dvs.,care inainte de a se da hotararea judecatoreasca ati spus ca s-ar putea ca debitorul sa se lege de rezilierea contractului.Ma scuzati dar am omis sa va spun ca hotararea judecatoreasca nu a fost definitiva si irevocabila,ci debitorul avea drept de a face cerere in anulare in termen de 10 zile,ceea ce au si facut,Deci,nu este tardiva.Nu stiu ce s-a facut cu cererea mea de investire pe care am depus-o.Greseala este a celui de la judecatorie ca mi-a primit-o.Eu nu aveam de unde sa stiu ca s-a depus cerere in anulare.Invatati-ma va rog ce trebuie sa fac acum.Indrumati-ma!Multumesc mult pentru tot!Ce inseamna pe fondul cauzei?Trebuie cumva sa depun la dosar si alte documente ale firmei prin care sa demonstrez ca angajatii firmei au lucrat cum trebuie,sa demonstrez calitatea lucrarii?Trebuie sa fac intampinarea si ce trebuie sa scriu in ea,trebuie sa mai depun si alte documente ale firmei?
Trebuie sa formulati intampinare, in care sa invocati acele aspecte pe care le-am precizat anterior, cu exceptia tardivitatii. Fondul cauzei inseamna, problema propriu-zisa - starea de fapt din dosar. Aici trebuie sa precizati faptul ca dvs aveti impotriva lor o creanta certa, lichida si exigibila conform temeiurilor de drept enuntate anterior, si ca hotararea instantei privind somatia sau ordonanta de plata este legala si temeinica, motiv pentru care se impune a fi mentinuta in totalitate.
Ma scuzati ! Dati-mi voie (stiu ca sunt obraznic),sa va rog daca puteti sa-mi dati ca model o intampinare dupa care sa o intocmesc si eu pe a mea?Datorita pregatirii si experientei dvs .vad ca ati inteles problema mea si de aceea daca mi-ati dat"un deget,dati-mi toata mana"!:help:
V-as ajuta cu un model daca as avea, insa in procesele mele cu acest obiect, nu s-au formulat cereri de anulare, de aceea nu am un model de intampinare. Ceea ce trebuie sa contina acea intampinare este:
- respingerea ca nefondata a cererii in anulare
-mentinerea in totalitate a sentintei ca fiind legala si temeinica.
Motivele pe care trebuie sa le invocati se refera la faptul ca hotararea instantei prin care au fost obligati sa va achite aceasta suma de bani este legala si temeinica, bazandu-se pe o creanta certa, lichida si exigibila.
Invocati si faptul ca raportul de activitate a fost semnat de catre debitor, astfel ca sustinerile lui referitoare la neefectuarea lucrarii in mod corespunzator nu pot fi luate in considerare.
De asemenea cel mai important aspect de invocat se refera la faptul ca prin achitarea partiala a facturii ei au recunoscut creanta pe care o aveti impotriva lor, astfel ca aspectele invocate de ei in cererea in anulare nu ii pot exonera de obligatia de plata a acelei sume de bani, care a fost confirmata prin hotararea continand somatia de plata.

Alte discuții în legătură

Somatie de plata dorel13 dorel13 Sunt administratorul unei firme de prestari servicii si am avut contract(pe care l-am reziliat) cu o institutie bugetara.Ultima factura emisa de mine mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Ordonanta ok ok buna ziua. ca si societate comerciala creditoare, am inaintat somatie de plata in instanta invocand og5/2001, pentru neplata unor facturi din ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o intrebare, dar mai intai sa va explic speta. Am castigat o somatie de plata pentru un debit restant si penalitati, cu toate ca nu aveam contract cu ... (vezi toată discuția)