avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere in anulare la somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere in anulare la somatie de plata

Revin cu un subiect mai vechi,nu inainte de a multumi tuturor pt. ajutor. Am un proces cu o institutie publica pt. recuperarea unui rest de plata a unei facturi. Am depus la dosar:contractul de prestari servicii,raportul de activitate pe luna cand am emis factura,am depus si factura,ordinul de plata prin care mi s-a facut plata la o parte din factura,notificarea la chemare la conciliere.Toate documentele sunt semnate de conducerea institutiei.Ma refer aici la contract,factura,raport de activitate. Deci inscrisurile depuse sunt perfect intocmite si semnate,fapt ce a dus ca hotararea judecatoreasca sa fie in favoarea mea.eu am reziliat contractul la timpul respectiv deoarece imi cereau sa micsorez valoarea contractului si ei au fost de acord cu rezilierea.Dar acum,in cerea in anulare pe care ei au depus-o,vin si spun ca trebuia sa termin lucrarea.Lucrare care avea un termen mai lung.Deci eu am reziliat contractul in iulie2010 si contractul ar fi trebuit sa se termine la 30 noiembrie2010Eu,i-am dat in judecata pt.rest plata a facturii emisa pe luna de dinaintea rezilierii.Eu zic ,ca,chiar daca ei imi reproseaza prostia asta,ba mai mult se leaga si de activitatea facuta de angajatii firmei mele,ca nu si-au facut treaba,ca....bla,bla,bla,nu are treaba cu acest proces -somatie plata. Ceea ce spun eu,cred ca ar insemna alt proces.Sa deschida ei un proces daca au dreptate, nu?Nu cred ca pot veni cu anularea hotararii judecatoresti acestui proces pe rol al somatiei de plata.Ce ziceti? Eu,a doua zi dupa ce ei au depus cerere in anulare am depus cerere de investire(mi-au primit-o la judecatorie),fara sa stiu ca ei au depus cerere in anulare. M-am blocat,nu stiu ce sa mai fac. Am primit acasa citatie si copie dupa cererea in anulare si ma cheama la proces in luna septembrie.Am observat ca pe citatie este un alt nr. de dosar.Sa-nteleg ca prin depunerea cererii in anulare este alt dosar sau asa se procedeaza? Cam multe intrebari am dar am scris toate acestea ca sa ma fac inteleasa. Mi-a spus cineva ca trebuie sa fac intampinare.Ce fac?Offffff!!!!!!!!!#-o

Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:05, 20 August 2011
Multumesc mult,si cu aceste indicatii,cred ca o sa ma descurc.Atunci cand voi reusi sa "incropesc"aceasta intampinare,am sa o dau aici pe forum,bineinteles ca nu am sa pun numele societatilor.Dar mai am o intrebare : credeti ca nu este nevoie sa contraatac la toate acuzele pe care le aduc debitorii(ma refer la munca angajatilor mei,la nr. de angajati)si sa atasez copii dupa contractele de munca,dupa contractele de prestari servicii pe care le-am avut eu cu anumite persoane care au lucrat pt.mine?S-au sa depun acte de studii ale tuturor celor care au lucrat pt. lucrarea ce am avut-o cu institutia ?Sau nu este nevoie indiferent ce scriu ei in anulare?Sa-nteleg ca trebuie sa ma refer strict la FACTURA,mai bine zis restul de plata al facturii pt. care i-am dat in judecata?
va aparati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata dorel13 dorel13 Sunt administratorul unei firme de prestari servicii si am avut contract(pe care l-am reziliat) cu o institutie bugetara.Ultima factura emisa de mine mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Ordonanta ok ok buna ziua. ca si societate comerciala creditoare, am inaintat somatie de plata in instanta invocand og5/2001, pentru neplata unor facturi din ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o intrebare, dar mai intai sa va explic speta. Am castigat o somatie de plata pentru un debit restant si penalitati, cu toate ca nu aveam contract cu ... (vezi toată discuția)