avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere in anulare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere in anulare

Am si eu o intrebare, dar mai intai sa va explic speta.
Am castigat o somatie de plata pentru un debit restant si penalitati, cu toate ca nu aveam contract cu debitoarea, doar o mentiune pe facturi referitoare la penalitati. Acum debitoarea a formulat cerere in anulare pentru penalitati, debitul achitandu-l integral. Oricum, cererea in anulare este formulata peste termenul de 10 zile, insa debitoarea a precizat in cerere doar sentinta a carei anulare o cere si nr. dosarului initial. Nu a atasat sentinta, nici nu a precizat cine este parata. La primul termen m-am ridicat la sedinta deoarece primisem cerere in anulare prin fax de la debitoare si m-am interesat cand are termen dosarul, dar nu primisem citatie. Instanta mi-a spus ca nu am nicio calitate. La al doilea termen, la fel.De data asta, a dispus citarea petentei cu mentiunea de a depune in copie sentinta a carei anulare o cere, sub sanctiunea suspendarii. Si daca il suspenda, eu cum mai definitivez hotararea ca sa o investesc cu formula executorie? Nu era mai simplu sa ceara atasarea dosarului initial?
Multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:21, 6 Octombrie 2009
Daca nu detineti contract de asistenta ,instanta a procedat corect cand
a spus ca nu am nicio calitate

In cazul formularii cai de atac in afara termenului,instanta va respinge cererea ,
ramand valabila hotararea instantei de fond pe care o puteti investi cu formula executorie.Pe care debitorul la randul sau o poate contesta
m-ati inteles gresit...aveam contract de asistenta, am vrut sa depun imputernicirea avocatiala..numai ca debitoarea cand a formulat cererea in anulare nu a spus cine este parata...ci doar a invocat sentinta comerciala ...atat...deci la dosar se afla doar cererea in anulare...eu stiam ca sunt parata deoarece am primit cererea in anulare prin fax la birou, dar citatie nu am primit.m-am interesat eu de nr. dosarului si de termen...deci nu cred ca o sa pot invoca exceptia tardivitatii cererii in anluare din moment ce instanta il va suspenda pentru ca debitoarea este citata cu mentiunea de a depune sentinta atacata in copie, sub aceasta sanctiune.probabil lor le convine sa il suspende, dar eu ce fac?#-o
Cu toate ca nu aveam contract cu debitoarea
m-ati inteles gresit

Art 133 alin 1 Cod procedura civila Cererea de chemnare in judecata care nu cuprinde numele reclamantului sau al paratului,obiectul ei sau semnatura,va fi declarata nula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale cristina/BZ cristina/BZ sentinta civila:admite contestatia precizata ,formulata de contestatoarea x domiciliata in y,contradictoriu cu parata z(ziar local) cu sediul in y si in ... (vezi toată discuția)
Cererea in anulare ContSters183043 ContSters183043 Buna seara Am un proces comercial in care mi s-a comunicat sentinta favorabila. Partea adversa (debitorul), a facu cerere in anulare (probabil ca sa traga de ... (vezi toată discuția)
Cum cer executare silita- sentinta ramasa nedefinitiva venere venere in calitate de SC creditoare am dat in judecata o alta sc debitoare. am avut probleme in timpul procesului, deoarece judecatoarea a fost ostila, ( este si ... (vezi toată discuția)