in calitate de SC creditoare am dat in judecata o alta sc debitoare. am avut probleme in timpul procesului, deoarece judecatoarea a fost ostila, ( este si prietena cu debitoarea) propunea suspendarea procesului, deoare procedura de citare a fost viciata pentru motivul ca la adresa de corespondenata a debitoarei nu se primeste citatia. Am solicitat ca citarea sa se faca prin publicitate in ziar, etc, s-a admis. s-a judecat cauza, ni s-a dat castig de cauza prin care obliga parata sa achite datoriile, s-a intocmit sentinta, pe care am primit-o. am cerut investirea cu formula executorie, insa nu a fost admisa, pe motiv ca sentinta nu a putut fi comunicata debitoarei. Am avut multe procese pentru debite, pe care le-am castigat, tot cu citare prin publicitate, s-a cerut investire cu formula executorie, s-a admis, dar nu ne-am confruntat cu asa o intamplare, sa se respinga deoarece nu s-a comunicat sentinta civila. cum s-a judecat in lipsa, iar investirea nu se poate? ce putem face?
Asteptati sa se comunice sentinta societatii debitoare pentru ca de atunci curge termenul de 10 zile in care aceasta poate face cerere in anulare...abia dupa trecerea acestui termen puteti investi sentinta in vederea mergerii la un executor judecatoresc!
Sentinta nu va fi comunicata catre debitoare, deoarece instanta spune ca la adresa respectiva nu se primeste corespondenta. Cum s-a putut judeca in lipsa iar investirea nu este posibila?
In materie comerciala, hotararile pronuntate la instanta de fond sunt executorii de drept, nu este necesara investirea cu formula executorie.
(A se vedea recurs in interesul legii nr.3118/c/1236/2005)
Iar cand ajung la executor, d-lui imi cere sa vin cu sentinta investita cu formula executorie!!! am fost deja si nu a dorit punerea in executare silita, pe acest motiv, ca nu este investita!
Formulati in scris cererea de incepere a executarii silite, atasati textul de lege invocat anterior si solicitati raspunsul executorului (tot in scris) cu argumentele legale ale refuzului.
In caz contrar, puteti sa-i amintiti ca nimeni nu este mai presus de lege si chiar sa actionati in acest sens.Aveti text de lege care va confera acest drept (nu mai intru in detalii).
Mai aveti optiunea schimbarii executorului, nu toti sunt la fel...
Executare silita
vali_ned
va rog ajutati-ma.
Am avut un proces pe somatie de plata cu o alta firma catre care am datorii. Creditoarea a castigat somatia de plata,s-a dat sentinta ... (vezi toată discuția)