avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CAZ DE INVESTIRE FORMULA EXECUTORIE
Discuție deschisă în Executare silită

CAZ DE INVESTIRE FORMULA EXECUTORIE

Buna ziua !
SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) si stabilit in incheiere de instanta ( primul termen - somatie , al doilea termen - investire formula executorie ) ca admitere cerere formula executorie ; precizez de la primul termen am depus documente justificative ( factura penalitati pentru marfa cu probleme grave de calitate ( procese vebale si instintari facute catre SC Y ) returnata dupa 1 an de zile si neplatita si bonusuri neprimite ) ca eu SC X sint prin compensare financiara cu SC Y cu sold zero . Pentru termenul al doilea , adica investire cu formula executorie judecatoria nu imi trimite nici un document postal de instiintare termen , motiv pt. care nu am putut sa fiu in sala sa ma apar , respectiv documentele trimise la dosar pt. dovedire reziliere contract , sold zero prin compensare ( factura penalitati conform contract ) nu sint analizate pentru a lua o decizie corecta .
Care este termenul limita de recurs si cui ma adresez ( judecatorie sau tribunal )
Ce sanse de risc decizie negativa pot fi pentru mine SC X :
Din pacate faceti confuzie.
Sunt doua cauze diferite: somatia de plata si investirea cu formula executorie.
In primul caz s-a admis cererea si este nevoie de investirea acelei hotarari cu formula executorie pentru a putea fi pusa in executare.
Cauza care priveste investirea se judeca in camera de consiliu, fara citarea partilor.
Acum trebuie sa fiti atent la momentul la care, tot fara citarea partilor, se va dispune de catre instanta, incuviintarea executarii.
Dupa ce va lua si incuviintarea executarii puteti face contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac posibila pentru incuviintare executare silita asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in ... (vezi toată discuția)
Modalitate contestatie anulare titlu executoriu asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in data de ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu simona35 simona35 Pot investi cu formula executorie o decizie penala data in apel, recursul fiind respins? Sau trebuie sa investesc decizia data pe fond? Care ar fi procedura? (vezi toată discuția)