avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită MODALITATE CONTESTATIE ANULARE TITLU EXECUTORIU
Discuție deschisă în Executare silită

MODALITATE CONTESTATIE ANULARE TITLU EXECUTORIU

Buna ziua !
SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in data de 13.07.2011 si mi se mentionea za ca sa depun intimpinare in maxim 5 zile inainte de termenul stipulat . In data de 13.07.2011 nu pot sa fiu in fata instantei si depun prin serviciul prioripost al Postei Romane probe catre Judecatoria Bacau ( 15.07.2011 – confirmare primire ) pentru aminare termen si posibilitate de a demonstra personal in fata instantei , cu urmatoarele documente din care reiese ca soldul dintre SC X si SC Y este zero : fisa analitica clienti , notificare reziliere contract de V-C din data de 13.01.2011 , in baza careia SC X a emis factura de penalitati pentru marfa primita cu probleme grave de calitate si returnata de SC Y dupa 1 an si 3 zile fara a plati valoarea returului pt. perioada de 1 an si 3 zile sau a da marfa la schimb , conform contract , respectiv bonusuri vanzari neprimite + penalitati aferente , factura de penalitati emisa de SC X catre SC Y , dovada platii ( ordin de plata bancar ) diferentei ultimei facturi achizitionate de SC X in 04.01.2011 de la SC Y din care sa scazut bineinteles factura de penalitati emisa de SC X catre SC Y .


Solutie somatiei din 13.07.2011 : Admite cererea. Somează debitoarea să plătească creditoarei în 30 de zile de la data comunicării prezentei ordonanţe suma de 6.202,13 lei reprezentând contravaloare marfă, precum şi suma de 1.153,20 lei reprezentând penalităţi de întârziere. Obligă debitoarea să plătească creditoarei cu titlu de cheltuieli de judecată suma de 39,30 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi timbru judiciar. Cu drept pentru debitoare de a formula acţiune în anulare în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.07.2011.

Referitor la cazul meu mentionat , pt. acesta somatie la care nu am reusiit sa ma prezint in instanta am trimis probe prin serviciul postal cu confirmare primire prin care am demonstrat ca soLdul meu este zero fata de SC Y in baza unei facturi de penalitati , reziliere contract , rest plata din ultima factura achitat cu OP dar care in fisa analitica SC Y nici nu mentioneaza de factura mea de penalitati , respectiv judecatorul nici nu a luat in calcul probele mele.
Judecatoria a produs urmatoarele erori :
1. nu a trimis prin posta comunicarea deciziei somatiei din 13.07.2011 , adica " Cu drept pentru debitoare de a formula acţiune în anulare în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.07.2011." , rezultind prin acest lucru imposibiltatea de a ma apara fara sa stiu informatii foarte importante pentru proces .
2. somatia din 30.05.2011 cu termen pe 13.07.2011 a fost trimisa prin posta in cutia postala fara serviciul confirmare primire ;
3. nu a luat in calcul nici o proba din documentele trimise si primite in data de 15.07.2011 prin serviciul postei romane cu confirmare primire din care reiese ca soldul dintre SC X si SC Y este zero .

In 16.11.2011 apare pe site-ul judecatoriei ca incuviintarea executarii silite este admisa si irevocabila ; nu am primit inca prin posta nici o confirmare scrisa a acestei hotariri de titlu executoriu , probabil deoarece au trecut doar 2 zile de la decizia instantei .

Cat de repede pot sa depun contestatie pentru anulare titlu executoriu si ce sanse sint ?
Catre ce institutie ma adresez ?
Dosarul meu este inca la judecator si nu il pot studia inca sa stiu cum imi formulez apararea .
Rog respectuos un raspuns urgent !!!


Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:48, 18 Noiembrie 2011
Daca apreciati ca detineti probe temeinice,puteti formula contestatie impotriva executarii silite in temeiul art 399-405 Cod pr civila,pe care o depuneti la judecatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac posibila pentru incuviintare executare silita asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in ... (vezi toată discuția)
Caz de investire formula executorie bontassorin bontassorin Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) si stabilit in incheiere de instanta ( primul termen - somatie , al doilea termen - ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez banii? dumilor dumilor Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea de emitere a unei ordonanţe de plată formulată de către creditorul SC XXXXX SRL în ... (vezi toată discuția)