avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comunicarea dispozitivului unei sentinte prin ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comunicarea dispozitivului unei sentinte prin publicitate

Buna ziua..am si eu o intebare. De ce este nevoie de comunicarea dispozitivului unei sentinte civile prin publicitate largita din moment ce instanta admite cererea privind emiterea somatiei de plata iar citarea debitoarei s-a facut la momentul respectiv prin publicitate?
Mi s-a cerut publicarea dispozitivului atunci cand am vrut sa legalizez hotararea.Cum ar trebui sa fosrmulez anuntul pentru ziar? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
dyana33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 18:43, 8 Aprilie 2009
Pentru foarte logicul motiv ca, vis-a-vis de acel debitor, procedura de citare s-a facut prin publicitate. Daca citatia i-a fost comunicata prin publicitate inseamna ca nu i se cunoaste sediul - deci cum altfel i s-ar putea comunica sentinta decat tot prin publicitate? Daca sentinta nu i se comunica in nici un fel nu aveti cum sa investiti cu formula executorie si sa executati silit acea sentinta, pentru ca nu a ramas irevocabila prin neatacare in termenul prevazut de lege, si care curge de la data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se refuzã legalizarea sentinþei pe motiv cã aceasta trebuie publicatã în ziar geopop3 geopop3 O functionara a unei judecatorii refuza sa imi legalizeze o sentinta civila pe motiv ca trebuie publicata int-un ziar. Am citit sentinta si nu am regasit ... (vezi toată discuția)
Divort judecat in lipsa - calea de atac fldan fldan Care este calea de ataca impotriva unei hotarari de divort ramasa definitiva si irevocabila in conditiile in care reclamantul a declarat fals instantei de ... (vezi toată discuția)
Comunicare somatie de plata ionutt ionutt Buna ziua! Am o sentinţă emisă în urma unei somaţii de plată. Din cauza faptului că în sentinţă instanţa a uitat să treacă şi obligarea ... (vezi toată discuția)