avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

Sunt administratorul unei firme de prestari servicii si am avut contract(pe care l-am reziliat) cu o institutie bugetara.Ultima factura emisa de mine mi-a fost platita partial,fapt pt. care am dat in judecata institutia bugetara pt. recuperarea datoriei.am mers pe somatie de plata. Am depus la dosar: contractul,raportul de activitate ,factura,ordinul de plata al primei plati al facturii,notificarea si chemarea la conciliere,confirmarea de primire a notificarii.Toate acestea fiind semnate de conducerea institutiei bugetare Am primit hotararea judecatoreasca prin care mi se da castig de cauza si obliga la plata restantei,cheltuieli de judecata,pe parat,care a facut cerere in anulare a somatiei de plata,invocand ca:nu a fost respectat contractul incheiat intre parti,contract care dupa cum va spuneam a fost reziliat in urma unei negocieri scrise, reziliere cu care au fost de acord ambele parti.Deasemenea mai invoca acolo mai multe nereguli(spun ei),ce au fost in timpul derularii contractului fapt pt. care cer anularea somatiei de plata.Nu stiu daca am dat toate datele importante din care sa va dati seama despre ce este vorba(pe parcurs ,daca este cazul si nu m-am priceput,revin si cu alte date).Ceea ce as vrea eu pt. inceput este sa ma ajutati ,ca nu stiu ce sa fac .Eu, stiu ca am mers la judecata pt. a-mi recupera banii,am depus inscrisurile necesare prin care am dovedit o creanta eligibila,certa,lichida,judecatorul a constatat aceasta si acum ce-o sa se intample?Nu stiu ce sa fac in continuare,pt. ca sunt convins ca aceasta institutie bugetara nu face altceva decat sa prelungeasca procesul,ca sa nu-mi dea banii care pt. ei nu sunt multi dar pt. mine sunt.Este vorba de 3000 RON .Cand am fost la ei,mi-au spus sfidator si arogant,ca o sa ma poarte 3-4 ani prin judecatorii.Ajutati-ma va rog,pt. ca nu am bani sa-mi angajez un avocat.
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 10:03, 11 August 2011
Este neceesar sa mergeti la un executor judecatoresc cu hotararea investita cu reprezinta titlu executoriu si sa executati silit parata.
Sentinta nu poate fi investita pentru ca debitoarea a formulat cerere in anulare.
La primul termen de judecata al cererii in anulare depuneti intampinare si aratati toate motivele pentru care hotararea instantei este corecta - creanta este certa, lichida si exigibila avand la baza un contract incheiat intre parti.
Multumesc,d-na Avocat Adriana dar cum sa depun intampinare?Este un formular? Dati-mi si mie un formular sau un exemplu.Va rog !Nu va suparati pe mine dar chiar nu ma pricep.Si la aceasta intampinare ce sa mai atasez inafara de ceea ce v-am spus mai sus ca am depus?Sa depun si procesul verbal de negociere in care se vede ca am reziliat contractul? Aaaaa,si sa va mai spun ce mai reclama institutia bugetara :ca nu am terminat lucrarea pt. care am incheiat contractul.Pai daca am reziliat contractul cum puteam sa termin lucrarea. Eu,stiu ca am taiat o factura (semnata de director)in urma unui raport de activitate(semnat de director).Nu cer bani pe ceea ce nu am muncit ci cer pe luna respectiva.Multumesc!
Nu exista un formular standard pentru intampinare. O redactati in functie de situatie.
Puteti folosii ca si sablon:

Dosar nr ....
Domnule Presedinte,

Subscrisa .... cu sediul, inregistrata la reg com, cif, prin reprezentant legal.. in calitate de administrator , formulam prezenta

INTAMPINARE

prin care va solicitam respingerea cererii de anulare a somatiei de plata, formulata de ....

Motivele cererii:
si aici contracarati fiecare din motivele invocate de institutia respectiva in cererea de anulare


Nu imi este clar cand a depus institutia cererea in anulare, inaite de hotarare sau dupa? Hotararea este definitiva, investita ?








Institutia a depus cererea in anulare a somatiei de plata dupa emiterea hotararii judecatoresti,in care ei erau obligati sa plateasca in termen de 30 de zile de la primire,cu confirmare de primire. Hotararea nu era definitiva,aveau termen 10 zile sa depuna cerere de anulare a somatiei de plata,ceea ce au si facut. Eu,m-am dus si am depus si eu cerere de investire,deoarece cea de acolo de la judecatorie nu a observat ca a fost depusa cerere de anulare de catre institutie.Am vazut eu pe portaljust si m-am dus din nou la judecatorie si cea de acolo mi-a spus ca nu-i nicio problema,ca nu o sa se ia in considerare cererea mea de investire. Asta este........am mai cheltuit bani si pe timbre.Am vazut ca acum s-a deschis un nou dosar cu alt numar,in care era aceasta cerere de anulare a somatiei data conform hotararii din primul dosar.Cand am deschis acest proces -somatie de plata-,intelesesem ca este cel mai scurt drum de ati castiga banii.Oare cate infatisari mai urmeaza?

Alte discuții în legătură

Cerere in anulare la somatie de plata andral andral Revin cu un subiect mai vechi,nu inainte de a multumi tuturor pt. ajutor. Am un proces cu o institutie publica pt. recuperarea unui rest de plata a unei ... (vezi toată discuția)
Somatie plata andral andral O firma a dat in judecata o institutie bugetara deoarece i s-a platit o parte din factura si acum nu i se mai plateste restul. A fost la proces la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Revin cu somatie plata dorel13 dorel13 Permiteti-mi sa revin cu o problema.Pana acum ajutorul dat de dvs. cei care mi-ati indrumat pasii a fost nemaipomenit. Deci : Am un proces-somatie plata si ... (vezi toată discuția)