avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

Sunt administratorul unei firme de prestari servicii si am avut contract(pe care l-am reziliat) cu o institutie bugetara.Ultima factura emisa de mine mi-a fost platita partial,fapt pt. care am dat in judecata institutia bugetara pt. recuperarea datoriei.am mers pe somatie de plata. Am depus la dosar: contractul,raportul de activitate ,factura,ordinul de plata al primei plati al facturii,notificarea si chemarea la conciliere,confirmarea de primire a notificarii.Toate acestea fiind semnate de conducerea institutiei bugetare Am primit hotararea judecatoreasca prin care mi se da castig de cauza si obliga la plata restantei,cheltuieli de judecata,pe parat,care a facut cerere in anulare a somatiei de plata,invocand ca:nu a fost respectat contractul incheiat intre parti,contract care dupa cum va spuneam a fost reziliat in urma unei negocieri scrise, reziliere cu care au fost de acord ambele parti.Deasemenea mai invoca acolo mai multe nereguli(spun ei),ce au fost in timpul derularii contractului fapt pt. care cer anularea somatiei de plata.Nu stiu daca am dat toate datele importante din care sa va dati seama despre ce este vorba(pe parcurs ,daca este cazul si nu m-am priceput,revin si cu alte date).Ceea ce as vrea eu pt. inceput este sa ma ajutati ,ca nu stiu ce sa fac .Eu, stiu ca am mers la judecata pt. a-mi recupera banii,am depus inscrisurile necesare prin care am dovedit o creanta eligibila,certa,lichida,judecatorul a constatat aceasta si acum ce-o sa se intample?Nu stiu ce sa fac in continuare,pt. ca sunt convins ca aceasta institutie bugetara nu face altceva decat sa prelungeasca procesul,ca sa nu-mi dea banii care pt. ei nu sunt multi dar pt. mine sunt.Este vorba de 3000 RON .Cand am fost la ei,mi-au spus sfidator si arogant,ca o sa ma poarte 3-4 ani prin judecatorii.Ajutati-ma va rog,pt. ca nu am bani sa-mi angajez un avocat.
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 10:03, 11 August 2011
fara avocat nu rezolvati
De ce oare nu se poate rezolva fara avocat?In Romania nu mai exista chiar deloc dreptate?Firma pe care o am ,numai functioneaza deloc,deoarece nu am loc de "mafie"si vreau sa o inchid dar nu am bani.Daca aveam bani de avocat,nu mai apelam la voi cei care navigati pe acest sait.Stiu,chiar stiu ca multe persoane sarace,asa ca mine,au castigat procese doar cu ajutorul vostru.Am incredere,inca am incredere ca voi gasi aici oameni care imi vor indruma pasii pentru a-mi recupera banii ce-mi sunt necesari pt. a inchide firma si pt. a-mi plati datoriile.Nu voi mai face afaceri in viata mea.Multumesc mult pt. intelegere si ajutor!
Sigur ca se poate si fara avocat. Este insa foarte important sa va documentati bine pentru ca ei sigur sunt reprezentati de juristi care cunosc foarte bine procedurile si se agata de orice virgula din cererea dumneavoastra pentru a va amana procesul in speranta ca la un moment dat veti renunta.

In acest caz va trebui sa depuneti intampinarea cu cel mult 5 zile inainte de urmatoarea infatisare. Va sfatuiesc sa nu cereti judecarea in lipsa si sa mergeti la infatisare pentru a va sustine intampinarea, veti fi mai credibil in fata judecatorului.

Cat despre numarul de infatisari, e greu de spus. Inarmativa insa cu multa rabdare.
OK,multumesc,m-am inarmat cu rabdare.Daca a trecut aproape un an de cand nu mi-am recuperat banii,va dati seama ca am rabdare. Deci,sa inteleg ca primul pas pe care-l am de facut este sa fac intampinare. OK!,voi face aceasta intampinare la care voi adauga documente care sa-i contrazica in ceea ce scriu ei in cererea de anulare.Credeam ca nu mai trebuie intampinare,ca asa intelesesem eu din OG 5/2001,ca dupa ce depun ei cerere in anulare a hotararii,acelasi judecator care a pronuntat sentinta va da un ultim verdict. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere in anulare la somatie de plata andral andral Revin cu un subiect mai vechi,nu inainte de a multumi tuturor pt. ajutor. Am un proces cu o institutie publica pt. recuperarea unui rest de plata a unei ... (vezi toată discuția)
Somatie plata andral andral O firma a dat in judecata o institutie bugetara deoarece i s-a platit o parte din factura si acum nu i se mai plateste restul. A fost la proces la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Revin cu somatie plata dorel13 dorel13 Permiteti-mi sa revin cu o problema.Pana acum ajutorul dat de dvs. cei care mi-ati indrumat pasii a fost nemaipomenit. Deci : Am un proces-somatie plata si ... (vezi toată discuția)