avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesionare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesionare

Va cer ajutorul referitor la concesionarea unui teren.
Mentionez ca sunt proprietarul unui teren in suprafata de 140 m patrati in Bucuresti si intentionez sa concesionez un teren vecin cu cel aflat in prprietate mea. Terenul ce urmeaza a fi concesionat se afla in domeniul privat al statului. Dupa concesionarea terenului vizat voi totaliza o suprafata de 300 m patrati. Nu as vrea sa construiesc pe el si ma intereseaza daca exista posibilitatea vanzarii terenului a carui proprietar sunt si predarea concesiunii terenului lipit unei singure persoane. Ratiunea este aceea de a putea vinde terenul aflat in proprietatea mea intrucat la momentul actual nimeni nu doreste sa cumpere un teren pe care nu se poate contruii (in zona respectiva se poate obtine autorizatie de constructie de la 150 m in sus) In speranta unui raspuns, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters194687 , utilizator 16:24, 28 Iunie 2011
Depinde de cum va arata contractul de concesiune si daca concedentul va fi de acord cu transmiterea dreptului concesioarului.
asta era ideea, daca exista vreo posibilitate in acest sens, adica, daca primaria capitalei inceheie astfel de contracte cu drept de transmitere. Eu sunt in necunostiinta de cauza dar ma gandeam ca are cineva cunostiinta de o astfel de speta
Domnule, daca puteti lua in concesiune un teren in Bucuresti, cred ca puteti afla si cum arata acest contract.
Documentele sunt depuse la primarie impreuna cu cererea de concesionare. Pe langa aceste documente, mai sunt prevayute si niste taxe, am pus aceasta intrebare in speranta obtinerii unui raspuns din spete intalnite de anumiti utilizatori. Contractul se semneaza ulterior solutionarii cererii, favorabil sau negativ. Deci nu stiu cum arata respectivul contract si ce clauze va pune primaria.
in general se prevede interdictia transmiterii dreptului e concesiune, fara acordul primariei

Alte discuții în legătură

Construire anexa la o cladire concesionata din domeniul public al primariei chiru1984 chiru1984 Buna ziua, Daca persoana care a concesionat doreste sa construiasca o anexa lipita de cladire are nevoie de aprobarea concedentului (in cazul nostru ... (vezi toată discuția)
Concesionare de catre primarie a unor cai de acces intr-un imobil privat MARIANO MARIANO Suntem 10 coproprietari ai etajului unui complex comercial. Anul trecut primaria a concesionat unuia dintre noi o sprafata de teren aflata intre imobil si ... (vezi toată discuția)
Contractul de concesionare gupy gupy am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: un teren concesionat se poate transmite? daca da, care sunt pasi? (vezi toată discuția)