avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzarea marfurilor sub pretul de cumparare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzarea marfurilor sub pretul de cumparare

avem marfa in stoc fara miscare de mai bine de 1 an si societatea din Germania, societate care are acelasi patronat cu cel din Romania cumpara aceste produse la un pret mai mic cu 50% fata de cel de cumparare, ulterior vanzandu-le la reprezentanta din Germania.
acest lucru este posibil? daca da ce dosumente ne trebuiesc si cum se tranteaza fiscal aceasta speta?
Cel mai recent răspuns: elizatraian , utilizator 09:59, 18 Iulie 2011
ok, pentru ca in og 99 avem :
Art. 3
(2)Activitatea comercială, în sensul prezentei ordonanţe, se exercită cu referire la produsele alimentare, nealimentare şi la serviciile de piaţă prevăzute în anexa la prezenta ordonanţă.

Ati spus a este vorba de stoc fara miscare.

Atunci , consider ca incadrarea ar fi :
Art. 16
Prin vânzări cu preţ redus, în sensul prezentei ordonanţe, se înţelege:
f)vânzări ale produselor care într-o perioadă de 3 luni de la aprovizionare nu au fost vândute;

Ca procedura, ordonanta nu stabileste un mod de lucru, de aceea va pot face doar o sugestie , iar aplicarea efectiva sa o stabiliti de comun acord cu administratorul .
- ar fi de intocmit o lista cu acele produse , in structura : denumire// data aprovizionarii// documente provenienta // pret achizitie // stare produs ( daca este deteriorat, etc )
- lista anexata unui referat , cu referire la temeiul legal de mai sus
- contract de vanzare pentru respectivele marfuri , un contract distinct de altele , in cazul in care aveti relatii comerciale permanente cu viitorul client
- factura de vanzare, intocmita conform art 155

De mentionat ca nu se va ajusta tva de la achizitie in acest caz.


va multumesc pentru raspuns, insa mai sunt cateva nelamuriri:
- costul marfii este deductibil integral din punct de vedere fiscal?
- societatea din Germania are acelasi patronat cu noi, asta poate fi o problema in situatia unui control fiscal in care ei sa ne reconsidere venitulul din vanzare luand in calcul pretul pietei si nu cel facturat, fiind considerate ca vandute catre o persoana afiliata?
cu placere !
- costul marfii este deductibil fiscal integral
- va referiti la un dosar de preturi de transfer ?
o sa studiez si revin ; importante sunt si valorile .... dati-mi pe m.p cat este valoarea acelui stoc fara miscare
exact, fiind o societate afiliata finantele ar putea considera ca vanzarea sub pretul de cumpoarare nu a fost corect si atunci mi-ar putea inlocui peretul meu de vanzare facturat cu cel de pe piata, (am citit acest lucru de pe site-ul celor de la rentropstraton)

valoare marfii fara miscare este de 52.000 eur, iar pretun cu care-l facturez este undeva la 18.000 eur
am citit si art din cod referitoare la pretul de transfer si omef 222/2008
Totusi, nu cred ca se poate solicita acest dosar , pentru ca nu avem o tranzactie normala , cu caracteristici de continuitate ,ci una speciala ,punctuala , in temeiul unui caz particular , descris in og 99 .
Este o parere personala ce am spus mai sus ; puteti adresa intrebare pe site asistenta contribuabili sa vedeti ce parere au si cei din minister .
Un acord de pret in avans este totusi costisitor ...si nici nu am auzit ca s-ar fi dat pana acum .


Alte discuții în legătură

Lichidare stoc marfa adi02ro adi02ro o societate ar dori sa-si inceteze activitatea dar mai are un stoc de marfa, pentru al lichida s-ar dori reducerea preturilor de vanzare sub valoarea de ... (vezi toată discuția)
Lichidare stoc vasea2008 vasea2008 va rog sa-mi explicati si mie cum inregistrez in contabilitate (partida simpla....avand o i.i) lichidarea stocului de marfa. vreau sa ma reprofilez si am un ... (vezi toată discuția)
Pfa-comert cu amanuntul-stoc de marfa-calcul impozit ContSters27400 ContSters27400 Buna ziua, Am mare nevoie de ajutor. Sunt PFA cu activitate principala comert cu amanuntul. Eu am gandit calculul impozitului pe venit astfel: Anul N - ... (vezi toată discuția)