Buna ziua! am nascut de cateva zile si as vrea sa stiu cum se procedeaza cu depunerea actelor pentru alocatia de stat de la o la 2 ani.Mentionez ca am nascut in alt oras nu in cel in care am domiciliul.In cazul acesta pt depunerea actelor am nevoie de vreo adeverinta din orasul in care a avut loc nasterea????va rog sa imi spuneti de ce acte am nevoie la dosar.B-)
1. Nu e vorba de alocatia stat pentru copii ci de indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani.
2. Pentru a beneficia de acesta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (concediu medical, concediu de maternitate, somaj indemnizat, eleva, studenta la zi etc.).
3. Daca inainte de nastere ati lucrat undeva trebuia sa beneficiati mai intai de concediu de maternitate (sracina si lauzie = pre si postnatal = 126 zile).
4. Nu conteaza unde ati nascut. Aveti nevoie numai de certificatul de nastere de acolo unde ati nascut. Actele le depuneti la Primaria unde aveti domiciliul.
5. La Primarie veti completa o cerere tip la care veti anexa:
a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin.(2);
c) actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;
d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
f) orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
6. Incercati sa cititi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
__eu personal am intocmit 2 dosare: unul pentru alocatia de stat in valoare de 200lei/luna si inca unul pentru CCC__si eu ca si dvs. nu am nascut in orasul unde locuiesc dar nu am avut nevoie de alte acte speciale de unde am nascut__in principiu actele care va trebuiesc sunt: livretul de familie unde trebuie sa va duceti sa completati datele copilului, cartificatul de nastere al copilului, cel de casatorie, buletinele..toate in copii si original si contul in care sa va vireze banii. cam atat parca.multa bafta!
oricum momentan nu puteti depune nimic, trebuie sa asteptati min. 42de zile din ziua in care ati nascut ca banuiesc ca luati si ati luat pre si postnatalul acela de 128 de zile parca in total iar din momentul in care se termina aceste zile..depinde cum ati procedat aveti la dispozitie alte 60 de zile pentru a depune dosarele...asa ca...pentru moment odihniti-va, reveniti-va si pe urma va interesati mai amanuntit--parerea mea--pt. ca stiu cum a fost la mine dupa...asa ca..
va doresc numai bine si sa va bucurati de bebeu! =D> :love: :innocent: :thumbup:
ps. nu va stresati prea rau ca stresul are repercursiuni...nu tocmai placute.. :((