avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare Mostenire

Buna ziua ,

Avem urmatoarea situatie din familie . Mama mea vitrega a ramas vaduva in 1963 avand o fetita , iar tatal meu a ramas fara sotie in 1962 cu un sigur copil , adica cu mine . Ei s-au cunoscut si in 1970 s-au casatorit urmand sa aiba o fetita comuna . Astfel suntem 3 frati iar sitiatia care s-a ivit este urmatoarea . In 1992 tata a murit iar mama a avut acelasi soarta in mai, anul curent . Exista o casa cu teren care a fost construita inainte de 1970 si tata nu apare in acte ca proprietar. Daca ei au trait impreuna 22 de ani eu ca copil al tatei am drept de mostenire din proprietate sau numai primul copil a mamei vitrege si cel comun cu tata sunt indreptatite la mostenire .
Poate mi-am exprimat mai complicat , dar sper ca ati inteles situatia descrisa .
Multumesc pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:50, 28 Iunie 2011
Daca nu ati fost infiata de catre mama vitrega, nu aveti niciun drept la mostenirea lasata de aceasta.
Multumesc , adica sa inteleg ca ar trebui sa am ,,un act de infiere " pentru a avea drept de mostenire ?
Da, ati inteles bine, altfel nu aveti vocatie succesorala la succesiunea sotiei tatalui dvs. predecedat.
mostenitorii mamei vitrege sunt numai cei doi copii ai dansii, iar dvs si copilul rezultat din a doua casatorie, il veti mosteni pe tatal dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ValyC ValyC Mama mea a fostrebuit recăsătorit timp de 15 ani cu al doilea sot acesta fiind văduv și avea un copil înfiat din prima căsătorie. După decesul mamei ... (vezi toată discuția)
Adoptie CRISScriss1977 CRISScriss1977 Am fost adoptata. Parintii adoptivi au divortat. Am ramas cu mama adoptiva dar am purtat acelasi nume pana m-am casatorit. Ce drepturi de urmas am daca sunt ... (vezi toată discuția)