avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna Ziua. Eu am intrat in preaviz incepand cu data de 27 luna aceasta, de buna voie si ma intreb daca trebuie sa lucrez 8 ore pe zi sau doar 4 ore pe zi ? Ma puteti ajuta cu un raspuns? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 1 Iulie 2011
Buna ziua, daca a-ti demisionat, nu aveti acest drept.
Pana cand preavizul expira CIM este valabil si deci lucrati programul normal de lucru de 8 ore.
Leutz_bv a scris:

Buna Ziua. Eu am intrat in preaviz incepand cu data de 27 luna aceasta, de buna voie si ma intreb daca trebuie sa lucrez 8 ore pe zi sau doar 4 ore pe zi ? Ma puteti ajuta cu un raspuns? Multumesc anticipat !


In timpul preavizului, timpul de munca este cel prevazut in c.i.m. ... de exemplu, daca in c.i.m. aveti trecut 8 ore/zi , atunci in preaviz veti lucra 8 ore/zi.
Multumesc de raspunsuri ! Dar daca nu mai vreau sa merg la serviciu chiar daca sunt in preaviz, se poate aplica litera "I" la desfacerea contractului, sau se pot invoca altfel de motive care pe viitor sa ma poata afecta? Tin sa mentionez ca am niste sefi ofticosi care ma "freaca" de cand am anuntat ca plec , iar viitorul meu sef cand a anuntat ca am preaviz pana in data de 22 Iulie s-a cam bosumflat si nu vreau sa pierd viitorul meu loc de munca.
Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.

Alte discuții în legătură

Concediere pe baza art 61 lit.a codul muncii anca_luc anca_luc Buna ziua.... Sotului mei i s-a desfacut contractul de munca pe baza art.61,lit a,pe motiv ca nu si-a executat perioada de preaviz de 21 de zile.I s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris art247-248 ali.1 lit.a mariusastra mariusastra Salut mi am o intrabare la un avertisment primit la art 247-248 alin.1.lit.a daca am primit avertismnetul la art 247-248 alin.1 lit .a tin sa mentionez lit ... (vezi toată discuția)