avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu platit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu platit

Buna ziua!
As dori sa aflu parerea celor care cunosc codul muncii si nu numai. Am lucrat la o societate comerciala timp de 6 luni,contract de colaborare care se reinnoia din 3 in 3 luni. Dupa 6 luni de munca,mi s-a comunicat ca au incetat colaborarea cu mine.Intrebarea mea este urmatoarea: Dupa 6 luni de cate zile beneficiez de concediu? Daca nu mi se acorda,pot cere sa mi se plateasca aceste zile? Mentionez ca nu am semnat nimic pentru incetarea contractului individual de munca,doar ca s-a sfarsit perioada de 6 luni.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
Elenush1512, utilizator
Pai ati avut contract de colaborare sau contract individual de munca?

Daca aveti CIM la desfacerea CIM aveti dreptul la plata zilelor de concediu neefectuate.

Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Buna ziua si multumesc pentru raspuns!
Am avut contract individual de munca,doar ca din 3 in 3 luni semnam un act aditional in care mi se modifica perioada de munca
Dupa 6 luni de zile lucrate aveti dreptul la 11 zile lucratoare de CO, situatie valabila in cazul in c.i.m. este trecut faptul ca aveti dreptul la 21 de zile lucratoare ... daca acestea nu au fost acordate in timpul activitatii, atunci angajatorul este obligat sa compenseze in bani zilele de CO neefectuate la incetarea c.i.m.
Si daca nu doresc sa compenseze in bani zilele de Co? Eu nici in ziua de astazi nu am primit un exemplar dupa CIM,cu toate ca sunt obligati. Pot cumva sa-i determin sa-mi plateasca aceste 11 zile?
Da, in acest sens puteti sesiza ITM-ul si/sau instanta de judecata .

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca prin acordul partilor mihapink mihapink Buna ziua, Acum patru zile, am depus la conducerea unitatii o cerere de incetare a contractului de munca prin acordul partilor. As avea cateva ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Eliza1906 Eliza1906 La 01.08.2018 mi-a incetat CIM dar nu mi-am efectuat CO. La cite zile de CO am dreptul legal. Anul trecut am avut CO in august. (vezi toată discuția)
Plata zile de co in cazul demisie saulescueduard saulescueduard Buna ziua, Conform CIM la inceputul anului 2017 am primit 21 de zile de concediu. Am demisionat in 26.08.2017 iar in momentul respectiv mai aveam 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)