avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA persoane fizice platitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

persoane fizice platitoare de TVA

Pentru derularea unui proiect finantat din fonduri europene firma a incheiat cu o parte din angajati conventii civile care au obiectul: "prestatorul va furniza catre beneficiar servicii de "elaborare manuale de pregatire" pentru implementarea proiectului......finantat din.....". Aceste manuale au fost realizate exclusiv pentru acest proiect, intr-un numar limitat. Conventiile civile au fost incheiate pe o perioada determinata in anul 2010.
Angajatii nostri trebuie sa se declare platitori de TVA si sa plateasca TVA?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:15, 29 Iunie 2011
1. daca au incasat pe aceste conventii civile mai mult de 119.000 lei, da, trebuie sa se inregistreze in scopuri tva.
2. fiscul poate sa reconsidere aceste activitati independente ca fiind dependente si sa oblige angajatorul la plata tuturor contributiilor sociale obligatorii ca si in cazul unui contract individual de munca, iar in aceste conditii, oricare ar fi fost nivelul veniturilor obtinute, nu mai exista obligativitatea inregistrarii in scopuri tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema cas angajat dar pontaj 0 mufi mufi Buna ziua, Sunt angajat intr-un proiect finantat din fonduri europene. Din iulie 2012 nu am mai fost platit din proiect desi sunt in continuare angajat, iar ... (vezi toată discuția)
Plafon tva la contract/conventie civila cqsv cqsv Buna ziua Am un contract/conventie civila cu o firma din strainatate si cineva spune ca se aplica plafonul TVA de 118000RON si in cazul meu. Eu nu fac ... (vezi toată discuția)
Pfa activitate dependenta MISKA5 MISKA5 Buna dimineata. OUG 82 art.I punct 2.1 spune:Orice activitate poate fi reconsiderata dependenta daca indeplineste cel putin unul din urmatoarele ... (vezi toată discuția)