avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

acum 2 ani am bagat divortul cu minori.SA TERMINAT HOTARANDU-SE CA MINORULSA RAMANA LA MINE,DAR A FACUT RECURS.DE FRICA CA IMI VA LUA COPILUL AM HOTARAT SA MA IMPAC CU EL,DAR NU A DURAT 3 LUNI SI NE-AM DESPARTIT .PROBLEMA ESTE CA AS VREA SA REDESCHID DOSARUL DAR NU STIU DACA SE POATE?
VREAU SA RENUNT SI LA CUSTODIA COPILULUI FIINDCA NU VREA SA RAMANA CU MINE DATORITA INFLUIENTEI TATALUI
Cereti desfacerea casatoriei.
POT SA REDESCHID ACELASI DOSAR
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
emy_lya77, utilizator
Daca atunci ati renuntat la judecata, acum trebuie sa formulati o noua cerere de divort la instanta in raza careia ati avut domiciliul comun.
Daca v-ati impacat dosarul s-a inchis, intrucat in dosarele de divort partile se pot impaca oricand in cursul procesului.
Trebuie sa formulati o noua cerere de divort.
Sentinta prin care a fost desfacuta casatoria este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare si apoi decizia pronuntata in apel este atacabila cu recurs in 30 de zile.
1. Daca instanata a luat act de impacarea partilor intr-una din caile de atac, atunci in prezent sunteti tot casatoriti si puteti formula actiune de divort.
2.Daca insa nu v-ati impacat in fata instantei intr-una din caile de atac si vorbim de o impacare in fapt ulterioara ramanerii definitive si irevocabile de divort, atunci hotararea de divort a ramas definitiva si irevocabila si in prezent sunteti divortati.
Daca vorbim de varianta 2 si minorul v-a fost incredintat spre crestere si educare , iar acesta nu mai doreste sa ramana la dvs., atunci tatal acestuia trebuie sa formuleze o actiune de reincredintare minor.
Prin urmare, lecturati cele de mai sus si in functie de situatia efectiva in care va aflati ( este neclara si incompleta expunerea dvs.) procedati in consecinta.

Alte discuții în legătură

Pot anula o sentinta de divort care nu e inca definitiva si irevocabila? beatrice_daniela beatrice_daniela Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspun:se mai poate anula o sentinta care a fost pronuntata in ian.2010 dar care nu are inca stampila de definitiv si ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare de divort border border buna ziua,sa-mi spuna cineva daca care cunoaste cum si daca se poate anula o hotarare de divort o data devenita definitiva si irevocabila deoarece eu si fostul ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea unei sentinte de divort Justitiarul711 Justitiarul711 O sentinta de divort este pronuntata in data de 14.01.2015, avand termen de recurs/apel 30 de zile de la comunicare. Partile primesc acasa comunicarea in ... (vezi toată discuția)