avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

acum 2 ani am bagat divortul cu minori.SA TERMINAT HOTARANDU-SE CA MINORULSA RAMANA LA MINE,DAR A FACUT RECURS.DE FRICA CA IMI VA LUA COPILUL AM HOTARAT SA MA IMPAC CU EL,DAR NU A DURAT 3 LUNI SI NE-AM DESPARTIT .PROBLEMA ESTE CA AS VREA SA REDESCHID DOSARUL DAR NU STIU DACA SE POATE?
VREAU SA RENUNT SI LA CUSTODIA COPILULUI FIINDCA NU VREA SA RAMANA CU MINE DATORITA INFLUIENTEI TATALUI
incercati sa solutionati pe cale amiabila prin procedura medierii

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii speciale privind conflictele de familie
Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.
Art. 65. - Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii să nu contravină interesului superior al
copilului, va incuraja părinţii să se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilităţii părinteşti, separaţia în fapt sau divorţul să nu impieteze asupra creşterii şi dezvoltării acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot anula o sentinta de divort care nu e inca definitiva si irevocabila? beatrice_daniela beatrice_daniela Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspun:se mai poate anula o sentinta care a fost pronuntata in ian.2010 dar care nu are inca stampila de definitiv si ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare de divort border border buna ziua,sa-mi spuna cineva daca care cunoaste cum si daca se poate anula o hotarare de divort o data devenita definitiva si irevocabila deoarece eu si fostul ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea unei sentinte de divort Justitiarul711 Justitiarul711 O sentinta de divort este pronuntata in data de 14.01.2015, avand termen de recurs/apel 30 de zile de la comunicare. Partile primesc acasa comunicarea in ... (vezi toată discuția)