avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire contestata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire contestata

Sunt detinatoarea unui certificat de mostenitor in urma decesului tatalui meu ca unica fiica a defunctului, insa unchiul meu-fratele defunctului a contestat acest certificat de mostenitor in instanta. Eu sunt cea care platesc taxele si impozitele pentru proprietatea in litigiu, insa unchiul meu profitand de absenta mea din localitate intra permanent pe proprietate si chiar a pus lacate pe niste anexe ale locuintei unde si-a depozitat lucruri personale. Are acest drept?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile D-voastra.
Cel mai recent răspuns: stoica ioana-gina , utilizator 15:47, 24 Iunie 2013
Atata timp cat sunteti fiica tatalui dumneavoastra ati inlaturat de la mostenire orice alta clasa de mostenitori, deci unchiul d-voastra nu avea vocatie la mostenirea tatalui dumneavoastra.
Asa cum a aratat si doamna avocat mai sus dvs. inlaturati de la mostenire unchiul insa ar fi recomandabil sa va angajati avocat ca sa nu aveti surprize neplacute.
Trebuie analizat cu mare atentie cazul dvs. desi unchiul nu pare sa aiba sanse...
Ca avocat am inlaturat de la mostenire persoane aflate in situatii asemanatoare cu cea a dvs...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
De cat timp se foloseste de teren si anexe?
Conteaza foarte mult ce a facut si doamna...
Fara o analiza concreta a probelor care ar fi administrate...este greu de spus...
Fara discutii verbale aprofundate...o mica eroare,o mica omisiune,spre exemplu, poate determina o solutie nefavorabila....
bunurile au apartinut exclusiv tatalui sau au fost ale bunicilor candva?
nu vad de ce ar contesta unchiul daca bunurile mostenite de dvs au fost ale tatalui

Alte discuții în legătură

Cum poate fi atacat un testament olograf , cand exista un rezervatar? stoica ioana-gina stoica ioana-gina Buna seara.Tatal meu a decedat in luna octombrie 2009 si a lasat un testament olograf in favoarea fratelui lui, prin care ii lasa toata averea. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat de calitate de mostenitor gaby83 gaby83 As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens ... (vezi toată discuția)